Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

FOTO: Slovan si pripísal tri body, Žilina len remizovala v Prešove

Na snímke hráč Slovana Aleksandar Čavrič strieľa gól počas zápasu 14. kola Fortuna ligy Slovan Bratislava - ŽP Šport Podbrezová 30. októbra 2016 v Bratislave. Foto: TASR/Martin Baumann

Slovan kontroloval priebeh.


Bratislava 30. októbra (TASR) - Futbalisti MŠK Žilina remizovali v nedeľňajšom dueli 14. kola Fortuna ligy na pôde Tatrana Prešov 1:1. Náskok pred Podbrezovou na čele tabuľky napriek tomu zvýšili na rozdiel siedmich bodov, keďže druhý tím prehral so Slovanom Bratislava 0:2. "Belasí" sa vďaka víťaznému zápisu priblížili k svojmu nedeľňajšiemu súperovi z tretieho miesta na dva body.

Slovan Bratislava - ŽP Šport Podbrezová 2:0

Futbalisti Slovana Bratislava zvíťazili v nedeľňajšom zápase 14. kola Fortuna ligy 2016/2017 na Pasienkoch nad ŽP Šport Podbrezová 2:0. "Belasí" sú v tabuľke tretí s 26 bodmi, "železiari" zostali druhí, no na Slovan už majú náskok len dva body.
Hráč Podbrezovej Lazar Djordjevič (vpravo) a hráč Slovana Mitchell Schet počas zápasu 14. kola Fortuna ligy Slovan Bratislava - ŽP Šport Podbrezová 30. októbra 2016 v Bratislave.
Foto: TASR/Martin Baumann

Hostia prišli do Bratislavy s povesťou kvalitnej defenzívy a to spočiatku aj potvrdzovali. Sústredili sa na defenzívu a nechali hrať domácich. Tí hostí ohrozovali najprv vzduchom, v 4. minúte hlavičkoval nebezpečne Saláta, brankár Kuciak vyrazil na roh. V 11. minúte Schet nacentroval na Čavriča, jeho nepresná rybička ale cestu do siete nenašla.
Hráč Podbrezovej Pavol Šafranko (vpravo) a hráč Slovana Juraj Kotula počas zápasu 14. kola Fortuna ligy Slovan Bratislava - ŽP Šport Podbrezová 30. októbra 2016 v Bratislave.
Foto: TASR/Martin Baumann

Podbrezová nebola nebezpečná smerom dopredu, domáci museli prekonávať jej hradbu. To sa im podarilo v 27. minúte, keď z ľavej strany išla lopta do ohňa od Kubíka, poodrážala sa až k voľnému Čavričovi, ktorý osamotený z päťky strelou k tyčke otvoril skóre. Obraz hry sa nezmenil ani po góle. Slovan sa druhýkrát presadil v 41. minúte, Čavričov center z ľavej strany Oršula tečoval ku Kubíkovi, ktorý sa presadil strelou z okolia penaltového bodu.
Hráč Podbrezovej Lazar Djordjevič (vľavo) a hráč Slovana Mitchell Schet počas zápasu 14. kola Fortuna ligy Slovan Bratislava - ŽP Šport Podbrezová 30. októbra 2016 v Bratislave.
Foto: TASR/Martin Baumann

Do druhého polčasu sa išlo bez striedaní, domáci mali stále územnú prevahu. Hostia síce postupne pridali plyn, ale ich snaha bola skôr platonická. Slovan kontroloval priebeh. Veľa futbalovej krásy k videniu nebolo. Slovan si výhru už postrážil a stále tak platí, že "železiari" na Pasienkoch ešte nezabodovali ani v jednom zo štyroch ligových zápasoch.
Hráči Slovana sa tešia po góle Aleksandra Čavriča (v popredí druhý zľava) počas zápasu 14. kola Fortuna ligy Slovan Bratislava - ŽP Šport Podbrezová 30. októbra 2016 v Bratislave.
Foto: TASR/Martin Baumann
.
Slovan Bratislava - ŽP Šport Podbrezová 2:0 (2:0)
Góly: 27. Čavrič, 41. Kubík, ŽK: Šafranko, Viazanko (obaja Podbrezová), rozhodoval: Vnuk, 645 divákov.

zostavy a striedania:
Slovan: Mucha – Kotula, Saláta, de Marco, Kubík – Savičevič, De Kamps (59. Rigo) – Schet, Soumah (84. Cleber), Oršula - Čavrič (68. Priskin)

Podbrezová: Kuciak – Turňa, Krivák, Kupčík, Djordevič – Vajda, Podio - Viazanko, Kuzma (76. Kochan), Šafranko (80. Breznaník) – Bernadina

Povedali po zápase
Marek Fabuľa, tréner Podbrezovej:
"Z nášho pohľadu to bol zápas dvoch rozdielnych polčasov. V prvom sme nedokázali preniesť našu celotýždňovú prípravu na zápas. Slovan bol agresívnejší a dokázal využiť dve situácie. Druhý polčas bol o niečom inom, boli sme aktívnejší. Už sa to podobalo tomu, čomu sa chceme blížiť. Slovanu gratulujem k víťazstvu."

Ivan Vukomanovič, tréner Slovana: "V prvom polčase sme hrali dobre, boli sme schopní tvoriť si šance a využiť dve z nich. Boli sme agresívni a aktívni, zbierali sme lopty. V druhom polčase sme chceli nechať súpera hrať ofenzívnejšie a byť organizovaní, resp. dať gól z protiútoku. Som rád, že sa podarilo zvíťaziť. Podbrezová ukázala kvalitu a nie je náhoda, že je druhá."

1. FC Tatran Prešov - MšK Žilina 1:1

V úvodnej štvrťhodine zápasu mali územnú prevahu Žilinčania, ale do gólovej podoby ani výraznej šance ju nepretavili. V 19. minúte zaujal priamy kop Hlohovského, žilinský útočník však zo sľubnej pozície prestrelil Talianovu bránku. V 29. minúte zakončil žilinskú ofenzívnu akciu Škvarka, brankár Prešova sa však nenechal prekvapiť. Líder Fortuna ligy mal síce do 33. minúty miernu prevahu, ale ako prví gólovo udreli domáci. Vavro zahral v pokutovom území rukou a z následného pokutového kopu nezaváhal Olansunkanmi - 1:0. Úvodný gól nabudil prešovských divákov i hráčov a v 37. minúte nebezpečne, no neúspešne strieľal Leško.

Aj v úvode druhého dejstva mali Žilinčania loptu častejšie než ich súper. Kombináciami sa snažili dostať do výhodnej streleckej pozície, ale to sa im príliš nedarilo. Naopak, v 55. minúte tvrdo vystrelil domáci Keresteš a brankára hostí Volešáka zachránila žrď. Volešák neinkasoval ani o tri minúty, keď dobre zasiahol pri priamom kope Katonu. Žilinčania sa snažili o vyrovnanie, loptu do bránky domácich dostali v 74. minúte, ale gól neplatil pre ofsajd. Hostia sa však dočkali o šesť minút neskôr. Holúbek odcentroval do šestnástky domácich, k lopte sa dostal kapitán Žiliny Škvarka a upravil na 1:1. Krátko nato mohli hostia pridať aj druhý gól, striedajúci Vallo však hlavičkoval mimo brány. Oba tímy ukázali v závere snahu rozhodnúť zápas, ale diváci už gól nevideli.
1. FC Tatran Prešov - MŠK Žilina 1:1 (1:0)
Góly: 33. Olansunkanmi (z 11 m) - 80. Škvarka. Rozhodoval: Vlk, ŽK: Dzurík, Petko - Diaz. 2418 divákov.

Zostavy a striedania:

1. FC Tatran Prešov: Talian - Petko, Jacko, Dzurík, Kačala - Olansunkanmi (90. Luberda), Micherda (23. Streňo), Keresteš, Leško - Katona, Rolinc (75. Tubonemi)

MŠK Žilina: Volešák - Mabouka, Vavro, Králik, Holúbek - Káčer (60. Haskič), Diaz (90+ Klec), Škvarka - Špalek (69. Vallo), Otubanjo, Hlohovský

Povedali po zápase
Miroslav Jantek, tréner 1. FC Tatran Prešov:
"Remíza tomuto zápasu 'sedí'. Vedeli sme, že Žilina je výborný tím a našou prioritou bola defenzívna činnosť. Tento taktický plán sa hráčom darilo držať prakticky počas celého zápasu. Škoda istého zaváhania pri góle Žiliny. Opakujem však, že remíza je v poriadku a pre nás je aj istým povzbudením do ďalšej práce."

Adrián Guľa, tréner MŠK Žilina: "Myslím si, že remíza je zaslúžená. V prvom polčase sme mali dobrý vstup, ale rozhodila nás penaltová situácia. Potom sme stratili trpezlivosť a až v druhom polčase sme sa v ofenzívnej činnosti upokojili. Podarilo sa nám streliť vyrovnávajúci gól. Súper nám však hrozil z protiútokov a štandardných situácií, my sme naopak nemali dobre pokryté ihrisko. Myslím si, že remíza je maximom, čo sme tu dnes mohli vybojovať, hoci sme chceli vyhrať."