Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Fancúzsky olympijský výbor zamietol baráž medzi prvou a druhou ligou

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Snahu Lyonu už minulý týždeň zamietol parížsky súd, klub chce prípad preniesť na najvyššiu súdnu inštanciu v krajine.

Paríž 25. mája (TASR) - Francúzsky olympijský výbor (CNOSF) zamietol žiadosť druholigových futbalových klubov Ajaccio, Troyes a Clermont o odohratie play off o postup. Sezóna sa predčasne skončila v apríli pre pandémiu nového koronavírusu.

CNOSF odkázal tímy na treťom až piatom mieste konečného poradia Ligue 2 na rozhodnutie vedenia profesionálnych súťaží, podľa ktorého nemôžu zabojovať o účasť medzi elitou. Z Ligue 1 zostúpili Toulouse a Amiens, z druhej najvyššej súťaže postúpili Lorient a Lens. Nebude sa však konať zvyčajná baráž s tretím najhorším tímom prvoligovej tabuľky.

Toulouse a Amiens už podnikli právne kroky proti svojmu zostupu. Boj proti predčasnému ukončeniu ročníka nevzdáva ani prezident Lyonu Jean-Michel Aulas, ktorého Olympique obsadil siedmu priečku a neprebojoval sa do európskych súťaží. V pondelok poslal list francúzskemu premiérovi Edouardovi Philippemu a ministerke športu Roxane Maracineanuovej, v ktorom upozornil, že rozhodnutie bude mať katastrofické dopady na kluby. Podľa funkcionára môžu prísť o 700 až 900 miliónov eur.

"Bundesliga začala opäť hrať 16. mája, Španielsko začne 8. júna. V Taliansku, Rusku a Portugalsku už trénujú kolektívne a Anglicko pracuje na návrate od 19. júna. Prečo Francúzsko rozhodlo tak skoro a znehodnotilo svoj profesionálny futbal? Je vysoká šanca, že po 2. júni sa život v krajine opäť rozbehne. Bola by to aj výborná možnosť opraviť chybu týkajúcu sa futbalu. Postupne by sa mohla obnoviť príprava a sezóna 2019/2020 by sa dohrala v júli alebo auguste," povedal Aulas, ktorý navrhuje play off s tým, že Paríž St. Germain by už nemohol prísť o svoj majstrovský titul.

Snahu Lyonu už minulý týždeň zamietol parížsky súd, klub chce prípad preniesť na najvyššiu súdnu inštanciu v krajine. Informovala o tom agentúra AFP.