Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Novým trénerom Kolína nad Rýnom sa stal Funkel

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Funkel bol bez práce od januára 2020, keď skončil v tíme Fortuny Düsseldorf.

Kolín nad Rýnom 12. apríla (TASR) - Novým trénerom nemeckého futbalového klubu 1. FC Kolín nad Rýnom sa stal Friedhelm Funkel. Tím, v ktorom figuruje aj slovenský reprezentant Ondrej Duda, povedie do konca tejto sezóny. Jeho prvoradou úlohou bude udržať "capkov" v najvyššej súťaži, šesť kôl pred koncom strácajú na pásmo záchrany tri body.

Funkel viedol Kolín aj minulosti, keď bol na lavičke od februára 2002 do októbra 2003. Vo funkcii nahradil Markusa Gisdola, ktorého odvolali v pondelok po tom, ako mužstvo nevyhralo osem zápasov za sebou. Naposledy podľahlo v nedeľu Mainz 2:3. "Zmenou trénera chceme naštartovať mužstvo k lepším výsledkom v kľúčovej fáze sezóny. Proti Mainzu to bol šesťbodový zápas. Chceli sme v ňom vyhrať, nehrali sme zle, ale body nemáme žiadne a v tomto smere musí nastať zlepšenie," zdôvodnil výmenu šéfa realizačného tímu športový riaditeľ Kolína Horst Heldt.

Funkel bol bez práce od januára 2020, keď skončil v tíme Fortuny Düsseldorf. "Tím v uplynulom období predvádzal dobrú hru, ale bez odmeny. Teraz bude najdôležitejšie získať body," citovala Funkela agentúra AP.