Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Šport

Gasset z Marseille po sezóne ukončí trénerskú kariéru

Na archívnej snímke Jean-Louis Gasset. Foto: TASR/AP

Marseille, ktorému patrí v tabuľke francúzskej Ligue 1 ôsme miesto, odohrá záverečný ligový zápas v nedeľu na ihrisku Le Havre.

Marseille 17. mája (TASR) - Jean-Louis Gasset, kouč futbalistov Olympique Marseille, po tejto sezóne ukončí trénerskú kariéru. Sedemdesiatročný kormidelník nahradil vo februári vo funkcii Taliana Gennara Gattusa a doviedol tím do semifinále Európskej konferenčnej ligy. Nedokázal však zlepšiť tohtosezónnu chabú bilanciu Olympique na ihriskách súperov.

Marseille, ktorému patrí v tabuľke francúzskej Ligue 1 ôsme miesto, odohrá záverečný ligový zápas v nedeľu na ihrisku Le Havre. "Nedeľný duel bude môj rozlúčkový. Po ňom možno zostanem pri futbale a budem rozdávať svoje skúsenosti, kontakty a idey, ale s trénovaním nadobro skončím. Chcem svoj posledný zápas vyhrať, aby som mohol odísť s pokojom v mysli," uviedol Gasset podľa agentúry AFP.

Vedenie Olympique ešte nemenovalo jeho nástupcu. Gasset sa ujal kormidla v Marseille po tom, ako v priebehu Afrického pohára národov predčasne skončil na lavičke reprezentácie Pobrežia Slonoviny. V minulosti trénoval vo Francúzsku aj Montpellier, Saint-Etienne či Bordeaux.