Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Hertha po reštarte stále bez prehry, Labbadia: Mohli sme získať viac

Hráči Herthy Berlín oslavujú gól počas zápasu nemeckej futbalovej bundesligy. Foto: TASR/AP

Ani Lipsko po obnovení súťaže ešte neprehralo, ale už druhýkrát za sebou si doma pripísalo iba bod.

Berlín 28. mája (TASR) - Futbalisti Herthy Berlín sú po reštarte nemeckej bundesligy naďalej bez prehry. V stredu síce v treťom dueli pod vedením kouča Bruna Labbadiu stratili prvé body, no aj remíza 2:2 na ihrisku o Ligu majstrov bojujúceho Lipska má hodnotu.

"Mohli sme získať aj viac. Odohrali sme skutočne dobrý zápas proti špičkovému tímu, ktorý má obrovskú kvalitu. Tento bod je viac ako zaslúžený," povedal Labbadia pre oficiálnu stránku berlínskeho klubu. "Do Lipska sme cestovali s cieľom získať tri body. Nakoniec sme v závere vyrovnali a aj s jedným preto musíme byť spokojní. Pri troche šťastia to však mohlo byť ešte lepšie."

Na poste pravého obrancu odohral za Herthu celý zápas slovenský reprezentant Peter Pekarík. Ten si získal dôveru nového kouča a vo všetkých troch doterajších stretnutiach si pripísal plnú minutáž. Jeho tím v nich vyťažil sedem z deviatich možných bodov so skóre 9:2. V tabuľke patrí Herthe desiata priečka s náskokom ôsmich bodov na barážovú priečku.

"Z mimoriadne ťažkého zápasu si domov vezieme dôležitý bod. To je to najpodstatnejšie," zdôraznil poľský legionár v službách Berlínčanov Krzysztof Piatek, ktorý v 82. minúte premenil pokutový kop a zariadil tak pre hostí remízu. Ešte predtým sa Lipsko napriek oslabeniu o vylúčeného hráča dostalo do náskoku 2:1, keď si po strele Patricka Schicka spoza šestnástky v 68. minúte zrazil loptu do siete brankár hostí Rune Jarstein. "Ani neviem, čo sa tam presne stalo, ale bola to pre mňa nepríjemná chvíľka. Loptu som chytil, ale potom som do nej nejako vrazil. Našťastie, tím ukázal morálku. Chceli sme sa dostať ďalej od boja o záchranu a každý bod je teraz pre nás dobrý," reagoval na svoju chybu nórsky brankár.

Ani Lipsko po obnovení súťaže ešte neprehralo, ale už druhýkrát za sebou si doma pripísalo iba bod. Nevyužilo tak šancu dostať sa na druhé miesto tabuľky o skóre pred Borussiu Dortmund. Momentálne je tretie s deväťbodovým mankom na lídra Bayern Mníchov. "Vôbec nie som spokojný. Súper neukázal výnimočný výkon, ale zasa sme doma iba remizovali a to nám nestačí. Frustrácia je veľká. Nechcem hľadať alibi, ale nerozumiem rozpisu zápasov. Hertha hrala v piatok, my v nedeľu a potom musíme hrať proti sebe hneď prvý zápas v stredu. To mi nesedí," sťažoval sa pre agentúru SID kouč Lipska Julian Nagelsmann.

Z boja o pohárové priečky v bundeslige postupne vypadáva Schalke, ktoré má aj po reštarte katastrofálnu formu. V stredu prehralo na ihrisku Fortuny Düsseldorf 1:2 a z troch zápasov v máji má nula bodov a skóre 1:9. V najvyššej súťaži nevyhral tím z Gelsenkirchenu už desať duelov v sérii so skóre 3:24 a v tabuľke klesol na deviatu pozíciu. "Dnes sme prehrali, pretože sme nezvládli dve štandardné situácie. Je to pre nás zložité obdobie a na chlapcov negatívna séria doľahla. Musíme sa z toho dostať vlastnými silami," zdôraznil tréner Schalke David Wagner.