Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Futbal: Hodgson dostal Rad britského impéria, po sezóne ukončí kariéru

Bývalý tréner anglickej futbalovej reprezentácie Roy Hodgson pózuje s vysokým vyznamenaním - Radom britského impéria -, ktoré mu udelil britský princ William v Buckinghamskom paláci v Londýne v stredu 4. mája 2022. Foto: TASR/AP

Renomovaný tréner prvýkrát zasadol na lavičku v roku 1976 vo švédskom Halmstade.

Londýn 4. mája (TASR) - Tréner Roy Hodgson ukončí po tejto sezóne pôsobenie na lavičke anglického futbalového klubu FC Watford. Najstarší tréner v histórii elitnej anglickej súťaže má v pláne po tomto ročníku ukončiť kariéru. Informoval o tom médiá potom, ako si v stredu v Buckinghamskom paláci prevzal Rad britského impéria (CBE).

Sedemdesiatštyriročný Hodgson zasadol na lavičku Watfordu, dres ktorého oblieka aj slovenský stredopoliar Juraj Kucka, v januári s cieľom zachrániť mužstvo v Premier League. Tento cieľ s najväčšou pravdepodobnosťou nesplní, keďže "sršne" sú štyri kolá pred koncom na predposlednom mieste a na pozíciu zaručujúcu záchranu strícajú 12 bodov.

Renomovaný tréner prvýkrát zasadol na lavičku v roku 1976 vo švédskom Halmstade. Počas trénerskej kariéry viedol 16 výberov, vrátane Interu Miláno. Pôsobil v ôsmich krajinách a trénoval tiež reprezentácie Anglicka, Švajčiarska, Fínska a SAE. Informovala agentúra DPA.