Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Hráči FC Barcelona jasne zdolali Osasunu

Ilustračné foto. Foto: TASR - Marko Erd

Štvrté víťazstvo z deviatich odohraných zápasov La Ligy posunulo Barcelonu na siedme miesto, radosť z troch bodov však Kataláncom kazí pravdepodobná ďalšia strata v zadných radoch.

Barcelona 29. novembra (TASR) – Futbalisti Realu Sociedad San Sebastian prišli o šesťzápasovú víťaznú sériu v najvyššej španielskej súťaži. V nedeľnom domácom stretnutí 11. kola remizovali s FC Villarreal 1:1 a na čele tabuľky sú o bod pred Atleticom Madrid, ktoré odohralo o dva zápasy menej. Tretí Villarreal zaostáva za lídrom o štyri body.

Hráči FC Barcelona si bez problémov poradili s Osasunou Pamplona 4:0. Na góloch domácich sa podieľala celá ofenzívna línia, ktorú tréner Ronald Koeman poslal do zápasu.

Skóre otvoril na konci prvej polhodiny hry Martin Braithwaite, ktorý sa dvakrát presadil aj v utorňajšom zápase Ligy majstrov proti Dynamu Kyjev. Ešte do prestávky zvýšil náskok Antoine Griezmann, v druhom dejstve sa pod výsledok podpísali gólmi Philippe Coutinho a kapitán Lionel Messi. Pár minút predtým ešte rozhodcovia neuznali gól Ousmana Dembeleho, VAR odhalil ofsajd.

Štvrté víťazstvo z deviatich odohraných zápasov La Ligy posunulo Barcelonu na siedme miesto, radosť z troch bodov však Kataláncom kazí pravdepodobná ďalšia strata v zadných radoch, keď v dôsledku zranenia nedohral stopér Clement Lenglet. Barcelone už v defenzíve chýbajú Gerard Pique, Samuel Umtiti a Sergi Roberto.

V súboji tímov zo stredu tabuľky sa medzi Getafe a Athleticom Bilbao zrodila remíza 1:1. Celta Vigo zvíťazila nad Granadou 3:1 a z ligového triumfu sa tešila po vyše dvoch mesiacoch, predtým vyhrala ešte 19. septembra nad Valenciou (2:1).

La Liga - 11. kolo:

FC Barcelona - Osasuna Pamplona 4:0 (2:0)
Góly: 29. Braithwaite, 42. Griezmann, 57. Coutinho, 73. Messi

FC Getafe - Athletic Bilbao 1:1 (0:1)
Góly: 75. Angel - 9. Villalibre

Celta Vigo - FC Granada 3:1 (1:1)
Góly: 27. Nolito, 81. Baeza, 85. Beltran - 25. Suarez Charris.
ČK: 90.+8 Yokuslu (Celta)

Real Sociedad San Sebastian - FC Villarreal 1:1 (1:1)
Góly: 33. Oyarzabal (z 11 m) - 6. Moreno (z 11 m)