Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Hráčska asociácia nesúhlasí s plošným znížením platov v Premier League

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Podľa PFA by krátenie platov znamenalo aj nižšie dane, čo by mohlo ohroziť zdravotnícky systém v krajine.

Londýn 5. apríla (TASR) - Anglická Asociácia profesionálnych futbalistov (PFA) varovala, že návrh na plošné zníženie platov v Premier League počas koronakrízy o 30 percent môže mať negatívny vplyv aj na financovanie britskej Národnej zdravotnej služby NHS.

Podľa PFA by krátenie platov znamenalo aj nižšie dane, čo by mohlo ohroziť zdravotnícky systém v krajine. "Tridsaťpercentný pokles platov výrazne pocíti aj štátna pokladnica, čo môže byť v tomto náročnom období problém," uviedli pre britské médiá zástupcovia hráčov. Pre verejný systém by zníženie platov mohlo údajne znamenať výpadok príjmov až vo výške približne 200 miliónov libier.

Vedenie Premier League je po dohode s klubmi za zníženie platov, v sobotu o tom rokovalo s hráčskou asociáciou PFA i trénerskou úniou LMA. Konferenčný hovor trval podľa BBC necelú hodinu, rokovania o okresaní platov by mali pokračovať na budúci týždeň. Vedenie ligy zároveň informovalo, že po obnovení súťaže sa takmer s istotou bude hrať za zatvorenými dverami bez účasti divákov.

V Británii evidovali v nedeľu ráno celkovo 41.903 prípadov ochorenia COVID-19. Zdravotným komplikáciám vyvolaným koronavírusom SARS-CoV-2 tam podľahlo už 4313 osôb.