Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Hrdinami červených diablov boli Ronaldo, Lingard a De Gea

Cristiano Ronaldo počas zápasu medzi Manchestrom United a West Hamom United, 19. septembra 2021. Foto: TASR/AP

Ronaldo tvorí samostatnú kapitolu od svojho návratu do Premier League.

Londýn 20. septembra (TASR) – Cristiano Ronaldo opäť skóroval a futbalisti Manchestru United sú bez prehry aj po piatom kole najvyššej anglickej súťaže. V nedeľu zvíťazili na pôde West Hamu United 2:1, keď okrem 36-ročného Portugalčana excelovali aj ďalší hráči, Jesse Lingard dal krásny víťazný gól a brankár David De Gea zneškodnil v nadstavenom čase jedenástku.

Najmä táto situácia rezonovala po záverečnom hvizde. Po tom, ako VAR prisúdil pokutový kop za ruku hosťujúceho Lukea Shawa, poslal tréner domácich David Moyes na ihrisko len z tohto dôvodu Marka Noblea. Tridsaťštyriročný stredopoliar sa po striedaní okamžite ujal zodpovednosti, ale De Gea vystihol jeho úmysel a vyškriabal loptu preč.

„Na konci to bolo bláznivé, Jesse vsietil nádherný gól, potom proti nám odpískali hlúpu jedenástku. Súper mal v závere k dispozícii šťastnú penaltu. Pre striedanie Noblea to bolo trocha zvláštne, no vyšiel mi zákrok a získali sme tri body. Takže som veľmi, veľmi šťastný," povedal španielsky brankár na oficiálnom webe manchesterského klubu.

Hostia sa predtým dvakrát márne dožadovali jedenástky. Ronaldo sa v šestnástke porúčal na zem po kontakte nôh s obrancom Vladimírom Coufalom, hlavný rozhodca Martin Atkinson tento moment ani nekonzultoval s VAR. Ronaldo spadol aj po súboji so stopérom Kurtom Zoumom, no penalta sa pískala len vzápätí na opačnom konci. Stav 1:2 z pohľadu domácich sa už však nezmenil a Lingard mohol oslavovať výstavný víťazný zásah. Druhú polovicu predchádzajúcej sezóny absolvoval na hosťovaní práve vo West Hame.

„Myslím si, že v nedeľu dostatočne ukázal, prečo sme ho tam nepustili na trvalý prestup. Chcel zabojovať o miesto v zostave, chce byť súčasťou Manchestru United. Teraz naozaj prispieva k našim dobrým výsledkom," povedal tréner Ole Gunnar Solskjaer. FC Chelsea a FC Liverpool vedú tabuľku o skóre pred Manchestrom United, všetky tri tímy nazbierali trinásť bodov.

Ronaldo tvorí samostatnú kapitolu od svojho návratu do Premier League. V prvom polčase vyrovnal na 1:1, keď skóroval aj v druhom ligovom vystúpení a od prestupu z Juventusu Turín má na konte už tri ligové góly. Vo všetkých súťažiach dal na začiatku svojej druhej anabázy v drese „červených diablov" štyri góly v troch dueloch, celkovo má v štyroch súťažných zápasoch za sebou na konte šesť zásahov.

„Ronaldo a Bruno Fernandes musia spolupracovať. Spoločne hrali za Portugalsko iba krátko, no pre mňa sú obaja špičkoví futbalisti. Ronaldo je v šestnástke nezastaviteľný. Zaslúžili sme si zvíťaziť, vypracovali sme si veľké šance, nezložili sme sa ani po otváracom zásahu súpera. Som spokojný s prístupom, na nehostinnom štadióne sme predviedli veľmi dobrý výkon," dodal Solskjaer. Manchester United privíta West Ham v stredu o 20.45 SELČ v šestnásťfinále anglického Ligového pohára.