Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Ibrahimovič vylúčil rasistický podtext konfliktu s Lukakuom

Zlatan Ibrahimovič z AC Mláno vidí červenú kartu v zápase štvrťfinále Talianskeho pohára proti Interu Miláno. Foto: TASR/AP

Ibrahimovič ešte pred inkriminovaným momentom otvoril skóre zápasu, ale po zmene stráv videl druhú žltú kartu a Inter jeho vylúčenie využil.

Miláno 27. januára (TASR) – Švédsky futbalista Zlatan Ibrahimovič vylúčil rasistický podtext konfliktu s Romeluom Lukakuom počas utorkového štvrťfinále Talianskeho pohára. Útočník AC Miláno sa dostal do kontroverzie s protihráčom z Interu v závere prvého polčasu, obaja si vyslúžili žltú kartu.

„Vo svete Zlatana neexistuje miesto pre rasizmus," napísal 39-ročný kanonier na svojom twitterovom účte, no nezabudol ani na svoj typický dôvetok. „Všetci sme futbalisti, hoci niektorí lepší ako druhí."



Ibrahimovič ešte pred inkriminovaným momentom otvoril skóre zápasu, ale po zmene stráv videl druhú žltú kartu a Inter jeho vylúčenie využil. V 71. minúte vyrovnal z jedenástky práve Lukaku a v siedmej minúte nadstaveného času rozhodol o postupe Interu Christian Eriksen. K víťazstvu prispel aj slovenský obranca Milan Škriniar, ktorý odohral celý duel.