Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Infantino sa vo Washingtone stretol s Trumpom

Americký prezident Donald Trump a prezident FIFA Gianni Infantino. Foto: TASR/AP

Infantino sa stretol s Trumpom tretíkrát od roku 2018, keď FIFA pridelila USA právo usporiadať MS 2026.

Washington 17. septembra (TASR) - Prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Gianni Infantino tretíkrát od svojho zvolenia navštívil Biely dom a stretol sa s prezidentom USA Donaldom Trumpom. Švajčiarsky funkcionár sa zúčastnil vo Washingtone na podpise dohody o normalizácii diplomatických vzťahov medzi Izraelom, SAE a Bahrajnom.

Pre šéfa FIFA to bolo prvá schôdzka s Trumpom od začiatku vyšetrovania jeho osoby zo strany švajčiarskych orgánov. Trestné stíhanie voči Infantinovi začali v dôsledku tajných stretnutí s generálnym prokurátorom Michaelom Lauberom, ktorý mal na starosti vyšetrovanie korupčných káuz FIFA.

Ako informovala agentúra AP, Infantino vo Washingtone hovoril aj s americkým ministrom spravodlivosti Williamom Barrom. Predmetom vzájomných rozhovorov bolo "znormalizovanie práva funkcionárov FIFA na stretnutie s prokurátormi, ktorí dohliadajú na vyšetrovanie vo futbale".

Infantino sa stretol s Trumpom tretíkrát od roku 2018, keď FIFA pridelila USA právo usporiadať MS 2026. Spojené štáty ich budú hostiť spoločne s Kanadou a Mexikom.