Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Juventus rozviazal zmluvu s Higuainom, na jeho odchode prerobí

Gonzalo Higuaín, archívne foto. Foto: TASR/AP

Higuain prišiel z Neapola v roku 2016 a Juventus za neho zaplatil odstupné 90 miliónov eur.

Turín 18. septembra (TASR) - Argentínsky futbalový útočník Gonzalo Higuain rozviazal zmluvu s Juventusom Turín a v piatok sa upísal Interu Miami. Tím zámorskej MLS to potvrdil na svojej oficiálnej stránke.

Tridsaťdvaročný kanonier sa v klube stretne s bývalým spoluhráčom z Turína Blaiseom Matuidim a bude pôsobiť v rovnakej súťaži ako jeho starší brat Federico, ktorý hrá za D.C. United. "Sme radi, že sme uzavreli dohodu s Gonzalom a získali sme skúseného a úspešného strelca, ktorý vynikal v najlepších tímoch a ligách sveta," uviedol športový riaditeľ tímu Paul McDonough.

Higuain prišiel do Juventusu z Neapolu v roku 2016 za 90 miliónov eur. Následne absolvoval hosťovania v AC Miláno i Chelsea, no uplynulú sezónu strávil v Turíne. Nový tréner "bianconeri" Andrea Pirlo však už s 32-ročným hráčom nepočíta. "Hodnota hráča klesla. Táto transakcia znamená pre nás negatívny ekonomický efekt vo výške približne 18,3 milióna eur pre finančný rok 2019/2020," zverejnil podľa AFP turínsky klub.

"V prvom rade sa chcem poďakovať Interu Miami za úsilie, ktoré vynaložil, aby ma získal. Myslím si, že to bude krásny zážitok v mojom živote. To je to, čo som hľadal - novú skúsenosť, novú ligu a krásne mesto. Som naozaj šťastný, že som tu. Môj cieľ je odovzdať všetky skúsenosti, ktoré som v Európe získal, a pomôcť tímu rásť," uviedol útočník.

Higuain vyhral s Realom trikrát španielsku ligu, Kráľovský pohár a dvakrát i národný Superpohár, Juventusu pomohol k trom titulom v Serie A, dvom pohárovým triumfom a zahral si finále v LM. S Neapolom získal Taliansky pohár i superpohár a s Chelsea titul v Európskej lige. V národnom drese odohral 75 a strelil 31 gólov, je vicemajster z MS v roku 2014.