Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Kluby Premier League sa dohodli na obnovení kontaktného tréningu

Na snímke druhý zľava je hráč Manchestru Gabriel Jesus a vpravo je jeho spoluhráč David Silva a za nimi uprostred je Declan Rice z West Ham počas dohrávky 26. kola najvyššej futbalovej Premier League Manchester City - West Ham United v Manchestri 19. februára 2020. Foto: TASR/AP

Od minulého týždňa mohli v kluboch trénovať v malých skupinách s dodržaním bezpečnej vzdialenosti.

Londýn 27. mája (TASR) - Kluby anglickej futbalovej Premier League v stredu jednomyseľne schválili obnovenie kontaktného tréningu. Je to ďalší krok k reštartu súťaže po pauze spôsobenej pandémiou koronavírusu.

Tímy sa tak už môžu pripravovať naraz s celým kádrom, vrátane osobných súbojov. Naďalej ale budú platiť prísne hygienické pravidlá s dôrazom na minimalizáciu nepotrebného úzkeho kontaktu medzi hráčmi. V rámci druhej fázy projektu "Reštart" sa budú hráči i členovia realizačných tímov naďalej dvakrát do týždňa podrobovať testom na prítomnosť nového koronavírusu. Doterajších 1744 testov odhalilo osem prípadov nákazy, pripomenul portál BBC.

Od minulého týždňa mohli v kluboch trénovať v malých skupinách s dodržaním bezpečnej vzdialenosti.

Diskusie o možnom termíne obnovenia najvyššej súťaže naďalej prebiehajú, stane sa tak až v prípade, keď to situácia s pandémiou dovolí. Ligu prerušili 13. marca, do jej konca zostáva odohrať 92 duelov. FC Liverpool má na čele tabuľky priepastný 25-bodový náskok pred Manchestrom City a na dosah zisk prvého titulu od roku 1990.