Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 3. jún 2024Meniny má Karolína
< sekcia Šport

Kroos po šampionáte ukončí aktívnu kariéru

Na archívnej snímke z 29. apríla 2024 futbalista Realu Madrid Toni Kroos. Foto: TASR/DPA

Majster sveta z roku 2014 sa v marcovom asociačnom termíne vrátil do národného tímu.

Berlín 21. mája (TASR) - Nemecký futbalový reprezentant Toni Kroos po domácich ME 2024 ukončí aktívnu kariéru. Stredopoliar Realu Madrid to oznámil prostredníctvom sociálnej siete. Majster sveta z roku 2014 sa v marcovom asociačnom termíne vrátil do národného tímu.

Kroos získal s Bayernom Mníchov tri bundesligové tituly, trikrát triumfoval v Nemeckom pohári a v roku 2013 aj v Lige majstrov. Po svetovom šampionáte v Brazílii prestúpil do Realu. "S bielym baletom" vyhral štyrikrát Ligu majstrov i španielsku La Ligu a päťkrát MS klubov. Prvého júna by mal nastúpiť vo Wembley vo finále LM proti Borussii Dortmund.

"Moja kariéra profesionálneho futbalistu sa v lete skončí. Posledným podujatím budú MS v Nemecku. Mám v živej pamätí 17. júl 2014, deň mojej oficiálnej prezentácie v Reale Madrid, ktorý zmenil môj futbalový i osobný život. Bol to začiatok kapitoly, ktorú som začal písať v najslávnejšom klube sveta. Po desiatich rokoch sa táto kapitola uzavrie. Nikdy nezabudnem na úspešné obdobie v Reale. Chcem sa poďakovať všetkým, ktorí ma privítali s otvoreným srdcom a dôverovali mi. Špeciálna vďaka však patrí vám Madridistom. Fanúšikovia mi od prvého dňa prejavovali lásku. Som hrdý na to, že som koniec kariéry správne načasoval. Vždy som sa chcel rozlúčiť na vrchole. Teraz myslím už iba na jedno, na 15. európsky titul. HALA MADRID a NIKTO INÝ," uviedol 34-ročný Kroos na Instagrame.