Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Labbadia po reštarte bundesligy povedie Herthu Berlín

Na archívnej snímke Bruno Labbadia. Foto: TASR/AP

Bruno Labbadia prevezme kompetencie po dočasnom kormidelníkovi Alexanderovi Nourim.

Berlín 9. apríla (TASR) - Novým trénerom futbalistov berlínskej Herthy sa stane Bruno Labbadia. Po reštarte Bundesligy, ktorá je predbežne do 30. apríla prerušená pre šírenie nového koronavírusu, bude cieľom 54-ročného Labbadiu udržať klub z hlavného mesta Nemecka v najvyššej súťaži. Informáciu prinieslo periodikum Bild.

Labbadia prevezme kompetencie po dočasnom kormidelníkovi Alexanderovi Nourim. Ten viedol mužstvo v štyroch ligových dueloch, dosiahol jediné víťazstvo. Predtým bol koučom Herthy Jürgen Klinsmann, ktorý vo februári po desiatich týždňoch strávených vo funkcii na vlastnú žiadosť skončil. Mužstvu, v ktorom pôsobí slovenský reprezentačný obranca Peter Pekarík, patrí po 25. kole trinásta pozícia a nemá istotu záchrany. Súčasťou Herthy je aj Ondrej Duda, ktorý je na hosťovaní v Norwichi City.

Labbadia naposledy trénoval VfL Wolfsburg, s ktorým v minulej sezóne obsadil 6. priečku v Bundeslige a získal pre tím miestenku v skupinovej fáze Európskej ligy UEFA. V lete s ním "vlci" nepredĺžili zmluvu.