Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Leicestru City sa karanténa nedotkne, môže pokračovať v lige

Futbalista Leicesteru Harvey Barnes (druhý sprava) sa teší so spoluhráčmi po strelení gólu, archívna foto. Foto: TASR/AP

Leicester figuruje na 3. mieste tabuľky, v stredu večer ho čaká zápas na pôde Evertonu a v sobotu privíta na svojom štadióne Crystal Palace.

Londýn 1. júla (TASR) - Futbalový klub Leicester City bude aj naďalej hrať zápasy Premier League napriek tomu, že britská vláda sprísnila v stredoanglickom meste bezpečnostné opatrenia po výraznom náraste v počte nakazených novým koronavírusom.

V meste nariadili zatvoriť školy a obchody, ktoré nepredávajú tovar nevyhnutný pre život a ľudí zároveň vyzvali, aby zostali doma. Obmedzené bude i cestovanie z a do mesta, ako aj v rámci neho.

Vedenie Leicestru následne konzultovalo situáciu s miestnymi úradmi, poradenskou skupinou pre bezpečnosť a predstaviteľmi Premier League a spolu sa dohodli, že za dodržania doterajších bezpečnostných opatrení môže klub pokračovať vo futbalových operáciách.

Leicester figuruje na 3. mieste tabuľky, v stredu večer ho čaká zápas na pôde Evertonu a v sobotu privíta na svojom štadióne Crystal Palace. Informovala agentúra dpa.