Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Liverpool zdolal Bournemouth a prekonal vlastný rekord

Brankár Bournemouthu Aaron Ramsdale (vpravo) zachraňuje počas zápasu anglickej futbalovej Premier League Liverpool - Bournemouth na Anfield štadióne v anglickom Liverpoole 7. marca 2020. Foto: TASR/AP

"The Reds" dosiahli už 22. domáce víťazstvo v sérii a o jednu výhru tak zlepšili anglický rekord, ktorý vytvorili v roku 1972 hráči Liverpoolu pod vedením legendárneho trénera Billa Shanklyho.

Londýn 7. marca (TASR) – Suverénny líder najvyššej anglickej futbalovej ligy FC Liverpool zdolal v stretnutí 29. kola zostupom ohrozený AFC Bournemouth 2:1 a prekonal svoj vlastný rekord.

"The Reds" dosiahli už 22. domáce víťazstvo v sérii a o jednu výhru tak zlepšili anglický rekord, ktorý vytvorili v roku 1972 hráči Liverpoolu pod vedením legendárneho trénera Billa Shanklyho. "Je to niečo špeciálne. Dnešný zápas bol dobrý príklad, že nie sme géniovia, ale dokážeme tvrdo zabojovať," povedal tréner Liverpoolu Jürgen Klopp.

O góly domácich sa postarali v prvom polčase Mohamed Salah a Sadio Mane a otočili tak z 0:1. Hostí poslal do vedenia v 9. minúte Callum Wilson. Liverpool je tak už len tri víťazstvá od zisku majstrovského titulu, pred druhým Manchestrom City má náskok 25 bodov. "Citizens" majú ešte dva zápasy k dobru, no do konca súťaže môžu získať dokopy len 33 bodov.


sumár:



FC Liverpool – AFC Bournemouth 2:1 (2:1)

Góly: 25. Salah, 33. Mane – 9. Wilson