Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Barcelona sa dočkala víťazstva, Bayern triumfoval aj bez trénera

Futbalista FC Barcelony Memphis Depay (vpravo) a Viktor Cygankov z Dynama Kyjev počas zápasu E-skupiny 3. kola skupinovej fázy Ligy majstrov FC Barcelona - Dynamo Kyjev 20. októbra 2021 v Barcelone. Foto: TASR/AP

Mníchovčania odohrajú najbližší zápas doma v bundeslige proti Hoffenheimu.

Barcelona 21. októbra (TASR) – Futbalisti FC Barcelona sa až vo svojom treťom vystúpení v tohtosezónnej edícii Ligy majstrov dočkali víťazstva. Dynamo Kyjev zdolali v stredu na svojom štadióne 1:0, no tréner Ronald Koeman nebol úplne spokojný. Uviedol, že triumf jeho zverencov mal byť výraznejší.

Zo strany domácich to bol od začiatku boj s prehusteným defenzívnym valom Kyjevčanov. V 36. minúte ho prelomil stopér Pique, ktorý trafil z päťky volejom po pase Jordiho Albu. Po prestávke rozhýbal ofenzívu „Barcy" striedajúci Ansu Fati, v dvoch šanciach však nepridal poistku. Hostia ani raz neohrozili bránu súpera a aj v treťom zápase vyšli gólovo naprázdno.

„Každý videl, že sme si po prestávke vytvorili tri čisté šance. Takže nemôžem hráčom odpustiť všetko. Trochu sme riskovali smerom dozadu, ale našťastie sme boli v defenzíve perfektní. Boli sme lepší ako súper, po hodine hry sme však mali mať troj- alebo štvorgólový náskok," citoval Koemana denník Marca.

Katalánci sa dobre naladili na nedeľné ligové El Classico, v ktorom doma privítajú Real Madrid. Ale aj Madridčania idú do derby plní sebavedomia, majú za sebou impozantnú výhru 5:0 na ihrisku Šachtaru Doneck. „Áno, sme pripravení vyhrať aj El Classico. Prečo nie? Chápem, že fanúšikovia odchádzali zo zápasu nespokojní, lebo sme nedali viac gólov. Musíme byť efektívnejší," dodal Koeman.

Na čele skupiny je Bayern Mníchov, ktorí zvíťazil na ihrisku Benficy Lisabon vysoko 4:0. Všetky góly strelili hostia v záverečnej dvadsaťminútovke, predtým im dva zásahy neuznal systém VAR. Bayern je s plným počtom 9 bodov a skóre 12:0 na najlepšej ceste za postupom do osemfinále. Barcelona je s tromi bodmi tretia o bod za Benficou.

Bavori triumfovali aj napriek neúčasti trénera Juliana Nagelsmanna. Ten mal zdravotné problémy, klub oznámil, že ide o infekciu podobnú chrípke. Tréner poslal svojim asistentom pokyny na diaľku. Neskôr Bayern potvrdil, že Nagelsmann mal pozitívny test na koronavírus napriek tomu, že bol úplne zaočkovaný.

Viac o Nagelsmannovom pozitívnom teste si môžete prečítať tu: Kouč Bayernu Nagelsmann mal pozitívny test na koronavírus


„Som rád, že sme tento zápas vyhrali aj za Juliana. Bol to z našej strany skvelý výkon," uviedol pre klubový web Dino Toppmöller, ktorý viedol mužstvo spolu s Xaverom Zembrodom.

Mníchovčania odohrajú najbližší zápas doma v bundeslige proti Hoffenheimu.