Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

LM: Blaugranas dali zabudnúť na situáciu v klube, Koeman bol nadšený

Hráč Juventusu Leonardo Bonucci (vľavo) bojuje o loptu s Lionelom Messim z Barcelony v zápase G-skupiny 2. kola skupinovej fázy Ligy majstrov Juventus Turín - FC Barcelona v Turíne 28. októbra 2020. Foto: TASR/AP

G-skupine zvíťazili na pôde Juventusu Turín 2:0, domáci sa nemohli oprieť o Cristiana Ronalda, ktorý je stále pozitívny na nový koronavírus.

Turín 29. októbra (TASR) - Futbalisti FC Barcelona sa vyrovnali s vnútornou situáciou v klube a zvládli šláger stredajšieho programu 2. kola Ligy majstrov 2020/2021. V G-skupine zvíťazili na pôde Juventusu Turín 2:0, domáci sa nemohli oprieť o Cristiana Ronalda, ktorý je stále pozitívny na nový koronavírus. Výsledok spečatil z jedenástky Lionel Messi, no naďalej čaká na prvý gól z hry v tejto sezóne.

V Barcelone len deň pred dôležitým zápasom rezignoval prezident klubu Josep Bartomeu. "Takýmto výkonom sme ponúkli najlepšiu možnú reakciu na rozruch vnútri. Všetci o tom veľa hovoria, ale kabína chce len víťaziť," vyhlásil Sergio Roberto, ktorý na pravej strane obrany dopomohol hosťom k udržaniu čistého konta. Do vedenia sa dostali už v 14. minúte zásluhou Ousmaneho Dembeleho. Domácemu Alvarovi Moratovi v troch prípadoch, dvakrát v prvom a raz v druhom polčase, pokazil gólovú radosť VAR ofsajdovými verdiktmi. Od začiatku predchádzajúcej sezóny sa v LM španielsky útočník ocitol v ofsajde trinásťkrát, najviac zo všetkých hráčov.

Messi pridal poistku v nadstavenom čase a Katalánci vedú tabuľku s plným počtom 6 bodov. V úvodnom vystúpení triumfovali nad Ferencvárosom Budapešť vysoko 5:1 a aj v tomto stretnutí sa Argentínčan presadil z jedenástky. Tú premenil tiež v 1. kole La Ligy, ináč v úvode ročníka v oboch súťažiach strelecky mlčí. Celkovo si však v historických štatistikách polepšil, so 70 gólmi v skupinovej fáze je v tomto ohľade na čele o sedem presných zásahov pred Ronaldom. V celej LM (bez predkôl) vedie Ronaldo 130-117.

Barcelonský tréner Ronald Koeman označil tento duel za najlepší od svojho augustového príchodu na lavičku. "Som veľmi spokojný s futbalom, aký sme predviedli, s výsledkom a predovšetkým s charakterom, ktorý preukázal môj tím. Vypracovali sme si veľa gólových príležitostí a, úprimne, o víťazstve sme mohli rozhodnúť omnoho skôr," citoval Koemana portál bbc.com.

Juventus prišiel v závere riadneho hracieho času, ešte za jednogólového manka, o vylúčeného obrancu Meriha Demirala, ktorý sa musel predčasne porúčať z ihriska po druhej žltej karte. "Vedeli sme, že to bude nesmierne náročný súboj proti mužstvu, ktoré dokáže tvoriť a vo svojom vývine je ďalej než my. Disponuje viacerými futbalistami so skúsenosťami z takýchto zápasov, zatiaľ čo v našom drese nastúpilo niekoľko hráčov, pre ktorých to bol iba druhý štart v Lige majstrov," uviedol domáci kouč Andrea Pirlo, ktorého zverenci figurujú na druhej pozícii s 3-bodovým ziskom. Ferencváros Budapešť a Dynamo Kyjev remizovali 2:2 a majú po bode.

Pri neúčasti Ronalda sa musel odložiť jeho prvý vzájomný súboj s Messim za dva roky a vôbec premiérový v skupinovej fáze LM. "Odveta" v Barcelone je na programe 8. decembra. Portugalčan je pozitívny na koronavírus od 13. októbra, odvtedy Juventus uspel jedinýkrát zo štyroch pokusov, keď v 1. kole G-skupiny zdolal Dynamo Kyjev 2:0. V Serie A dvakrát remizoval 1:1. V oboch týchto ligových dueloch VAR neuznal Moratovi gól pre ofsajd.

"Je čas, aby sme zaťali zuby a našli to najlepšie, čo v nás je. Tento rezultát nie je odraz našich možností. Hrali sme proti skvelému tímu, ale spravili sme príliš veľa chýb a Barcelona nás potrestala. Mohli sme urobiť viac, no nádej mi dodáva naše odhodlanie. Ak sa zlepšíme z technickej stránky, môže to byť skvelá sezóna. Absentujú nám dôležití hráči, to však nie je výhovorka," dodal obranca Leonardo Bonucci, pri absencii zraneného Giorgia Chielliniho kapitán Turínčanov.