Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

UEFA povolila odohrať zápasy v predkolách na neutrálnej pôde

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

V európskom pohári číslo dva má slovenský futbal trojnásobné zastúpenie – MŠK Žilina, FC DAC 1904 Dunajská Streda, MFK Ružomberok.

Berlín 6. augusta (TASR) – Zápasy predkola futbalovej Ligy majstrov a Európskej ligy UEFA 2020/2021 sa vzhľadom na pandémiu koronavírusu budú môcť uskutočniť na neutrálnej pôde. Dnes o tom rozhodla Európska futbalová únia.

V prípade, že domáci tím ako organizátor nebude môcť pre epidemiologické reštrikcie vo svojej krajine zorganizovať zápas, jeho povinnosť bude zabezpečiť náhradné dejisko na neutrálnej pôde. Podmienka je, aby hosťujúce mužstvo nemalo problém s cestou.

Domáce tímy budú musieť informovať UEFA o obmedzeniach vo svojej krajine v súvislosti s cestovaním a v dostatočnom predstihu dať túto skutočnosť na vedomie aj súperovi. Futbalové zväzy Poľska, Maďarska, Grécka a Cypru v tejto súvislosti ponúkli pomoc a UEFA informovali, že by svoje štadióny vedeli poskytnúť na odohratie takýchto stretnutí.

Všetky stretnutia predkola Ligy majstrov a Európskej ligy s výnimkou play off sa budú hrať na jeden zápas. Žreb 1. predkola LM sa uskutoční v nedeľu 9. augusta v Nyone, v osudí bude figurovať medzi nasadenými klubmi aj slovenský šampión ŠK Slovan Bratislava. V pondelok 10. augusta prebehne žreb 2. predkola LM a následne 1. predkola EL. V európskom pohári číslo dva má slovenský futbal trojnásobné zastúpenie – MŠK Žilina, FC DAC 1904 Dunajská Streda, MFK Ružomberok.