Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Nemeckí fanúšikovia sa pobili pred finále Ligy majstrov v Londýne

Fanúšikovia Borussie Dortmund nasávajú atmosféru na Trafalgarskom námestí v Londýne pred finálovým zápasom Ligy majstrov Borussia Dortmund - Bayern Mníchov, 25. mája 2013. Foto: TASR/AP

Video a viaceré fotografie na internete zachytili fyzické strety, počas ktorých sa fanúšikovia mlátili, kopali a hádzali na seba rôzne predmety.

Londýn 25. mája (TASR) - Takmer 200-tisíc nemeckých futbalových fanúšikov prišlo v sobotu do Londýna, aby podporili Bayern Mníchov, respektíve Borussiu Dortmund počas finálového súboja Ligy majstrov. Skvelú atmosféru v britskej metropole narušila bitka medzi oboma tábormi, pri ktorej musela zasahovať miestna polícia.

Video a viaceré fotografie na internete zachytili moment niekoľko hodín pred úvodným hvizdom, keď sa prekrikovačka zvrhla na fyzické strety, počas ktorých sa fanúšikovia mlátili, kopali a hádzali na seba rôzne predmety. Situáciu musela ukľudniť až polícia, ktorá zadržala viacerých chuligánov, informoval na svojom webovom portáli denník Daily Mail.

Štadión vo Wembley má kapacitu 90-tisíc miest, oba kluby dostali po 25-tisíc vstupeniek. Približne 150-tisíc nemeckých fanúšikov sa tak na štadión nedostalo a zápas sledovali v baroch.