Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

LIGA MAJSTROV: Iličič prekonal rekord Ibrahimoviča

Na snímke bosniansky stredopoliar Atalanty Josip Iličič oslavuje svoj gól a druhý mužstva v prvom zápase osemfinále Ligy majstrov vo futbale Atalanta Bergamo - FC Valencia (4:1) v Miláne v stredu 19. februára 2020. Foto: TASR/AP

Iličič sa zároveň stal iba tretím hráčom v histórii LM, ktorý v dvojzápase strelil aspoň päť gólov.

Valencia 11. marca (TASR) - Taliansky nováčik Ligy majstrov Atalanta Bergamo si z domáceho úvodného osemfinálového duelu odniesol pohodlné víťazstvo 4:1 nad Valenciou a zo streleckého úsilia nepoľavil ani na štadióne Mestalla. Pred hľadiskom, ktoré pre obavy zo šírenia koronavírusu zívalo prázdnotou, sa zaskvel slovinský futbalový útočník Josip Iličič, ktorý sa pri výhre 4:3 postaral o všetky góly "modro-čiernych".

Vo veku 32 rokov a 41 dní sa stal podľa goal.com najstarším hráčom v súťaži, ktorý dosiahol hetrik na ihrisku súpera. Prekonal zápis Zlatana Ibrahimoviča, ktorý vo veku 32 rokov a 20 dní skóroval štyrikrát za Paríž St. Germain proti Anderlechtu v októbri 2013. "Jednoducho sa sústredím na to, čo mám robiť a nie na obrancov, ktorí stoja proti mne. Vidím priestor a idem tam," povedal Iličič pre SkySports Italia.

Slovinec má aktuálne životnú formu. V 29 súťažných zápasoch strelil 21 gólov. "Čím som starší, tým som lepší. Bavím sa. Je to trpké, že tu dnes neboli fanúšikovia, no aspoň tým doma sme dali dôvod na oslavu. Už po prvom zápase som povedal, že výsledok nie je prekvapením. Robíme skvelé veci už niekoľko rokov. Chceme dokázať, že sem patríme," dodal.

Iličič sa zároveň stal iba tretím hráčom v histórii LM, ktorý v dvojzápase strelil aspoň päť gólov. Pripojil sa k Lionelovi Messimu, ktorý sa presadil šesťkrát proti Bayeru Leverkusen v sezóne 2011/2012, a ku Cristianovi Ronaldovi, ktorý skóroval päťkrát za Real Madrid proti Bayernu Mníchov v ročníku 2016/17.