Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

LIGA MAJSTROV: Inter hostí Real, postúpiť môže Bayern či Liverpool

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Liverpool sa teší z návratu Mohameda Salaha po negatívnom teste na koronavírus, no naďalej má zraneniami poriadne sužovaný káder.

Bratislava 24. novembra (TASR) - Futbalisti Bayernu Mníchov, FC Liverpool a Manchestru City si už v stredu môžu zabezpečiť postup do osemfinále Ligy majstrov 2020/2021. Všetky tri tímy majú po troch kolách základných skupín stopercentnú bilanciu. V šlágri B-skupiny Inter Miláno privíta Real Madrid s imperatívom udržať sa v hre o vyraďovaciu fázu súťaže.

Obhajca titulu Bayern Mníchov je jasný líder A-skupiny a v domácom dueli s rakúskym tímom Red Bull Salzburg môže natiahnuť víťaznú šnúru v Lige majstrov už na pätnásť zápasov. Pred tromi týždňami Bavori triumfovali na ihrisku svojho súpera presvedčivo 6:2.

„Bol to istotne skvelý zápas pre nestranného fanúšika, no už menej pre nás trénerov," povedal pre oficiálnu webstránku UEFA tréner Bayernu Hansi Flick, ktorému budú chýbať Joshua Kimmich, Corentin Tolisso a Alphonso Davies. Nemeckému šampiónovi nevyšiel víkendový ligový duel s Werderom Bémy (1:1), proti Salzburgu je však jasný favorit.

V druhom dueli skupiny chce Atletico Madrid v súboji s Lokomotivom Moskva potvrdiť druhú priečku v tabuľke. Zverenci Diega Simeoneho v sobotu po viac ako desiatich rokoch zdolali Barcelonu a v lige neprehrali už 24 zápasov. Mimo hry sú po pozitívnom teste na koronavírus naďalej Luis Suarez a Lucas Torreira.

Nečakaným lídrom B-skupiny je po troch zápasoch Borussia Mönchengladbach v kádri so slovenským reprezentantom Lászlóm Bénesom. Bundesligista môže doma potvrdiť jednoznačný triumf 6:0 nad Šachtarom Doneck spred troch týždňov, autor hetriku z prvého vzájomného duelu Alassane Plea však bude Gladbachu chýbať pre koronavírus.

Inter Miláno a Real Madrid zatiaľ prekvapujúco okupujú v skupine nepostupové priečky, Inter s obrancom Milanom Škriniarom je posledný a stále čaká na prvé víťazstvo v tohtosezónnej edícii, naposledy prehral na ihrisku Realu 2:3.

„Nepanikárime. Stále je ešte v hre deväť bodov, takže o postup sa pobijeme," tvrdí kouč milánskeho klubu Antonio Conte. Real v lige naposledy remizoval s Villarrealom 1:1. Pre svalové zranenie mu bude chýbať kapitán Sergio Ramos, otázny je štart Karima Benzemu a Luka Jovič má koronavírus. Z kádra Interu sú v karanténe Marcelo Brozovič, Aleksandar Kolarov a Daniele Padelli, zranený je Stefano Sensi.

Manchester City je s plným počtom bodov na čele C-skupiny a cestuje na štadión Olympiakosu Pirues, ktorý z uplynulých 16 zápasov na európskej scéne prehral doma iba dva.

„Ak zopakujeme náš výkon z druhého polčasu v Manchestri, máme šancu zabodovať," vyhlásil tréner gréckeho tímu Pedro Martins, ktorého zverenci prehrali vonku s favoritom hladko 0:3. "Citizens" sa v anglickej lige trápia, po prehre s Tottenhamom sú až na 13. mieste tabuľky.

„Je pravda, že nám to v tejto sezóne škrípe najmä v koncovke. Ale zlepšíme sa," sľúbil tréner Pep Guardiola pred odletom do Grécka. Jeho tímu stačí na postupovú definitívu aj bod, otázny je štart Fernandinha a k dispozícii nebude Nathan Ake.

V domácom drese bude pre zranenie absentovať Mathieu Valbuena. V druhom stretnutí tejto skupiny Olympique Marseille privíta FC Porto, prvý zápas sa skončil jednoznačným triumfom portugalského tímu 3:0.

Anglický šampión FC Liverpool je veľmi blízko k postupu z D-skupiny, na čele má náskok päť bodov a v stredu hostí na svojom trávniku Atalantu Bergamo. Talianskeho súpera ponížil v uplynulom kole debaklom 5:0 na jeho pôde, keď sa hetrikom zaskvel portugalský útočník Diogo Jota.

Liverpool sa teší z návratu Mohameda Salaha po negatívnom teste na koronavírus, no naďalej má zraneniami poriadne sužovaný káder. Ku kvartetu Virgil van Dijk, Trent Alexander-Arnold, Joe Gomez, Alexander Oxlade-Chamberlain sa pridali problémy Nabyho Keitu a Xherdana Shaqiriho a úplne fit nie sú ani Jordan Henderson a Thiago Alcantara.

„Program je mimoriadne nahustený, doplatili sme na to po zdravotnej stránke, no napriek tomu máme na ihrisku stále obrovskú kvalitu," povedal kouč Jürgen Klopp. S Atalantou bojuje na diaľku o druhú priečku v tabuľke Ajax Amsterdam, ktorý hostí dánsky FC Midtjylland. V prvom vzájomnom súboji uspel Ajax 2:1.

Program 4. kola skupinovej fázy Ligy majstrov 2020/2021



STREDA 25. novembra /SEČ/

A-skupina

210 Bayern Mníchov – Red Bull Salzburg
Rozhoduje: Orel Grinfeld (Izr.)

21:00 Atletico Madrid – Lokomotiv Moskva
Rozhoduje: Slavko Vinčič (Slovin.)

Tabuľka:

1. Bayern Mníchov 3 3 0 0 12:3 9

2. Atletico Madrid 3 1 1 1 4:7 4

3. Lokomotiv Moskva 3 0 2 1 4:5 2

4. RB Salzburg 3 0 1 2 6:11 1


B-skupina:

18:55 Borussia Mönchengladbach – Šachtar Doneck
Rozhoduje: Cüneyt Cakir (Tur.)

21:00 Inter Miláno – Real Madrid
Rozhoduje: Anthony Taylor (Angl.)

Tabuľka:

1. Borussia Mönchengladbach 3 1 2 0 10:4 5

2. Šachtar Doneck 3 1 1 1 3:8 4

3. Real Madrid 3 1 1 1 7:7 4

3. Inter Miláno 3 0 2 1 4:5 2


C-skupina:

18:55 Olympiakos Pireus – Manchester City
Rozhoduje: Davide Massa (Tal.)

21:00 Olympique Marseille – FC Porto
Rozhoduje: Andreas Ekberg (Švéd.)

Tabuľka:

1. Manchester City 3 3 0 0 9:1 9

2. FC Porto 3 2 0 1 6:3 6

3. Olympiakos Pireus 3 1 0 2 1:5 3

4. Olympique Marseille 3 0 0 3 0:7 0


D-skupina:

21:00 Ajax Amsterdam – FC Midtjylland
Rozhoduje: Sergej Karasjov (Rus.)

21:00 FC Liverpool – Atalanta Bergamo
Rozhoduje: Carlos del Cerro Grande (Šp.)


Tabuľka:

1. FC Liverpool 3 3 0 0 8:0 9

2. Ajax Amsterdam 3 1 1 1 4:4 4

3. Atalanta Bergamo 3 1 1 1 6:7 4

4. FC Midtjylland 3 0 0 3 1:8 0