Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Juventus ustrážil Lukakua, Allegriho potešil výkon, aj výsledok

Hráči Juventusu oslavujú víťazstvo nad FC Chelsea v zápase Ligy majstrov, 29. septembra 2021. Foto: TASR/AP

Chelsea zdolala v prvom zápase Petrohrad 1:0, v tabuľke tak má na druhom mieste 3 body so skóre 1:1.

Turín 30. septembra (TASR) – Futbalistom Juventusu Turín sa v domácej súťaži v Serii A nedarí podľa predstáv, no v H-skupine Ligy majstrov sú na čele tabuľky bez straty bodu. Zverenci Massimiliana Allegriho navyše ešte ani raz neinkasovali a to ani v stredajšom šlágri s obhajcom titulu Chelsea Londýn (1:0).

O triumfe talianskeho tímu rozhodol v druhom polčase Federico Chiesa. Je to len po štvrtý raz, čo Juventus vyhral prvé dva zápasy v skupinovej fáze LM bez inkasovaného gólu. Trénera Allegriho výsledok nesmierne potešil: „Bolo dôležité získať tri body, toto víťazstvo je veľký krok k postupu do skupinovej fázy. Pre hráčov je dobré, že zvíťazili nad obhajcom titulu, pretože sa zvyšuje aj morálka tímu."

Trénera domácich potešil najmä fakt, že jeho hráči udržali na uzde ofenzívne opory Londýnčanov: „Hrali sme dobre proti veľmi fyzickému tímu. Náš tím bol veľmi dobre organizovaný v defenzíve. Nepúšťali sme súpera do šancí, my sme ich mali niekoľko. Ale v niektorých momentoch sme ich mohli zvládnuť lepšie."

V drese hostí sa nepresadil belgický kanonier Romelu Lukaku, obranca Juve Leonardo Bonucci na margo dobrej defenzívy uviedol: „Našu hru v tomto zápase vnímam tak, že by mala slúžiť ako lekcia pre nás všetkých. Mali sme dobrý prístup, ktorý sme v uplynulých zápasoch stratili a ktorý bolo vidieť iba niekoľkokrát. Toto môže slúžiť ako ukážka, nesmie to byť výnimka. Psychická intenzita a túžba získať každú loptu, toto bolo v tomto zápase rozdielové."

Chelsea zdolala v prvom zápase Petrohrad 1:0, v tabuľke tak má na druhom mieste 3 body so skóre 1:1. „Viem, čo sme robili zle a musíme o tom premýšľať. Je čo zlepšovať a na čom treba pracovať. V určitých aspektoch sa nám darilo, ale vždy môžeme byť lepší. Boli sme sklamaní, že sme dostali gól hneď po začiatku druhého polčasu, reagovali sme dobre, ale nedali sme gól, ktorý sme mali dať," uviedol pre klubový web stredopoliar The Blues Callum Hudson Odoi.