Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Karius dochytal finále Ligy majstrov so symptómami otrasu mozgu

Brankár Liverpoolu Loris Karius kľačí na trávniku po prehre vo finále ligy majstrov vo futbale FC Liverpool - Real Madrid 26. mája 2018 v Kyjeve. Foto: TASR/AP

Tvrdia to lekári z dvoch nemocníc v Bostone, kde sa Nemec podrobil vyšetreniam.

Boston 5. júna (TASR) - Brankár futbalistov FC Liverpool Loris Karius dochytal finálový zápas Ligy majstrov s Realom Madrid (1:3) s otrasom mozgu. Tvrdia to lekári z dvoch nemocníc v Bostone, kde sa Nemec podrobil vyšetreniam.

Dvadsaťštyriročný Karius v zápase najskôr daroval úvodný gól Karimovi Benzemovi, keď rozohral loptu priamo na jeho nohu, neskôr pustil za chrbát strelu Garetha Balea z veľkej diaľky. Televízne zábery však ukázali, že pred prvým gólom inkasoval Karius tvrdý úder lakťom do hlavy od Sergia Ramosa.

Lekári Ross Zafonte a Lenore Herget v pondelok uviedli, že Kariusa vo štvrtok vyšetrili v nemocniciach Massachusetts General Hospital a Spaulding Rehabilitation Hospital. Podľa ich vyhlásenia je zrejmé, že "Kariusove reziduálne symptómy naznačujú, že po zrážke s Ramosom existovala vizuálna priestorová dysfunkcia." Takéto nedostatky podľa nich ovplyvnili jeho výkon.

Karius zaznamenal od incidentu zlepšenie a lekári očakávajú, že sa úplne uzdraví.