Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Šport

Kouč Bayernu cíti tlak, Ancelotti očakáva ofenzívu Chelsea

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V podstatne lepšej pozícii ako futbalisti Bayernu Mníchov je po víťazstve nad Chelsea rekordný 13-násobný európsky klubový šampión Real Madrid.

Bratislava 11. apríla (TASR) - Futbalisti Bayernu Mníchov si prehrou 0:1 na pôde Villarrealu v prvom zápase štvrťfinále Ligy majstrov 2021/2022 nečakane skomplikovali situáciu v boji o postup. V utorňajšej domácej odvete musia podať diametrálne odlišný výkon, pokiaľ chcú španielskeho súpera a "čierneho koňa" súťaže vyradiť. V podstatne lepšej pozícii je po víťazstve 3:1 v Londýne nad domácou Chelsea rekordný 13-násobný európsky klubový šampión Real Madrid.

"Zdolali sme jeden z najlepších tímov na svete, no stále sme iba v polovici cesty. Vieme, že zápas v Mníchove bude mať svoj vlastný dej. Musíme prežiť úvodné minúty bez ujmy, to by mohlo domácich znervózniť. Cítime, že máme veľkú príležitosť prebojovať sa medzi elitné kvarteto," citovala agentúra AFP slová kapitána Villarrealu Daniho Pareja po skalpe šesťnásobného víťaza EPM, resp. LM. "Žltá ponorka" by v prípade postupu zopakovala úspech zo sezóny 2005/2006, keď sa dostala až do semifinále LM. V ňom nestačila na Arsenal Londýn. "Utorňajší zápas bude najväčšia výzva mojej trénerskej kariéry. To isté platí pre celý klub, jeho hráčov i fanúšikov. Budeme nachystaní podať životné výkony. Veľmi túžime vrátiť sa domov ako hrdinovia," uviedol tréner Unai Emery.

Jednogólové manko predstavuje pre Bayern zdvihnutý varovný prst, palebná sila nemeckého tímu je však obrovská a nemuselo by znamenať neriešiteľný problém. V domácom prostredí nastrieľali jeho hráči v predošlých štyroch zápasoch v LM až 20 gólov. Cez víkend si poradili v regionálnom derby s Augsburgom 1:0 a opäť sa priblížili k obhajobe titulu. Na čele tabuľky majú deväťbodový náskok pred Borussiou Dortmund. "Sme pod tlakom. Pokiaľ chceme pomýšľať na postup, potrebujeme podať o 60 až 70 percent lepší výkon ako v prvom zápase. V ňom sme hrali pod naše možnosti. Rozanalyzovali sme si chyby, ktoré sme spravili. Sľubujeme fanúšikom, že v odvete uvidia iný Bayern," vyhlásil tréner Mníchovčanov Julian Nagelsmann. Bayernu hrozí zopakovanie scenára z minulej sezóny, keď ho vo štvrťfinále zastavil Paríž Saint-Germain.
Na archívnej snímke tréner Thomas Tuchel 22. februára 2022 v Londýne.
Foto: TASR/AP

Bezprostredne po domácej prehre 1:3 s Realom Madrid označil tréner Thomas Tuchel šance svojho tímu na postup za nereálne, pričom soptil na nepremenené šance: "Po reprezentačnej prestávke je dobrá forma fuč, nehráme na potrebnej úrovni. Pred odvetou som realista. Koľko futbalových tímov dokáže v Lige majstrov na pôde Realu Madrid zmazať dvojgólové manko z prvého zápasu alebo vyhrať o tri góly?" položil si otázku. Jeho zverenci ho potešili počas uplynulého víkendu, keď v zápase Premier League nasúkali Southamptonu šesť gólov. "Je na hráčoch, aby dodržiavali to, čo hráme. Vrátili sme sa k hre, ktorá nás zdobila. Čaká nás kvalitatívne iný súper ako Southampton, napriek tomu sa pokúsime v Madride streliť prvý gól a zamotať boj o postup," uviedol po zápase so "svätcami" Tuchel.

Real sa na odvetu naladil triumfom 2:0 nad Getafe, po ktorom si udržal pohodlný náskok na čele tabuľky La Ligy. Gólovo tentoraz mlčal Karim Benzema, ktorý Chelsea pár dní predtým skolil hetrikom, zastúpili ho Casemiro a Lucas. "Som rád, že sme tomuto súperovi odplatili januárovú prehru. Po fyzickej stránke to bol náročný zápas, mali sme v nohách duel v Londýne. Zvládli sme ho však a získali sme dôležité tri body v boji o titul. Teraz sa už sústredíme na odvetu s Chelsea. Vieme, že súper k nám príde s ofenzívnou taktikou, aby odčinil domácu prehru. Som však presvedčený, že máme natoľko skúsený tím, ktorý to zvládne," vyhlásil tréner Realu Carlo Ancelotti, ktorý v sobotu šetril viaceré opory vrátane stredopoliarov Toniho Kroosa a Luku Modriča. V utorok mu budú chýbať potrestaný stopér Eder Militao a nedoliečený belgický krídelník Eden Hazard.

Odvety štvrťfinále Ligy majstrov 2021/2022, UTOROK 12. apríla, 21.00 SELČ/

Bayern Mníchov - FC Villarreal
/prvý zápas 0:1, rozhoduje: Slavko Vinčič (Slov.)/

Real Madrid - Chelsea Londýn /prvý zápas 3:1, rozhoduje: Szymon Marciniak (Poľ.)/