Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

LM: Lampard priznal, že Bayern ukázal Chelsea tvrdú realitu

Tréner Frank Lampard z Chelsea Londýn dáva pokyny počas prvého zápasu osemfinále futbalovej Ligy majstrov FC Chelsea Londýn - Bayern Mníchov 25. februára 2020 v Londýne. Foto: TASR/AP

Bayern sa stal tretím klubom v LM, ktorý v sezóne zvíťazil vo svojich prvých siedmich zápasoch za sebou.

Bratislava 26. februára (TASR) - Tvrdú lekciu z reality dostali podľa Franka Lamparda futbalisti Chelsea Londýn od Bayernu Mníchov. V utorkovom prvom zápase osemfinále Ligy majstrov 2019/2020 zvíťazil úradujúci nemecký šampión na Stamford Bridge suverénne 3:0 a jeho pozícia do odvety 18. marca je viac ako výborná.

Tréner "The Blues" priznal, že Bavori boli v porovnaní s jeho zverencami na inej úrovni. "Boli lepší od začiatku do konca a svojim hráčom som povedal, aby si z tejto skúsenosti vzali poučenie. Takýto je futbal na tejto úrovni a úroveň Bayernu bola fantastická. Áno, hráči dostali tvrdú lekciu. Toto je realita Ligy majstrov. Ak dáte súperovi takéhoto rangu šance dať góly, on ich aj strelí," citovala agentúra AFP bývalého anglického reprezentanta. "Ale na druhej strane, hráči Bayernu sú dlho spolu, sú zohratí a aj to musíme rešpektovať. Mrzí ma však, že sme neboli od začiatku dostatočne sebavedomí na lopte," dodal.

Chelsea bude v odvete chýbať nielen Marcos Alonso, ktorému rozhodca po konzultácii s videorozhodcom po faule udelil priamo červenú kartu, ale aj Jorginho, ktorý dostal za rečnenie zbytočný žltý trest. "Stále o hráčoch zisťujem nové veci. Musíme ukázať charakter a premeniť to v pozitívny efekt. V zápase s Bayernom ukázal charakter len Mateo Kovačič. V odvete to musia byť viacerí. Musíme tam ísť s hrdosťou na dres klubu a nepozerať sa veľmi na ukazovateľ skóre. Je úplne jasné, že sme pred odvetou v zlej pozícii," doplnil Lampard.

Už v prvom polčase mali Bavori dobré šance, keď Thomas Müller trafil hlavou brvno či Kingslesy Coman trafil tesne vedľa pravej tyčky. V druhom už našli hostia aj efektivitu v zakončení. Dva góly dal Serge Gnabry a jeden Robert Lewandowski. Pri prvých dvoch góloch ukázali obaja hráči skvelý prechod s výmenou lopty a pohotovým zakončením Gnabryho. Tretí gól vypracoval Alphonso Davies pre poľského kanoniera, ktorý strelil v Lige majstrov už 64. gól a na štvrtom mieste historických tabuliek vyrovnal Karima Benzemu z Realu Madrid.

Bayern sa stal tretím klubom v LM, ktorý v sezóne zvíťazil vo svojich prvých siedmich zápasoch za sebou. Tréner Hans-Dieter Flick mal radosť najmä z Gnabryho: "Hral skvele. Poznám ho dlho, videl som ho hrať za Arsenal a v jeho silách je hrať ešte lepšie. Teraz hrá v Nemecku výborne a v Bayerne sa zlepšuje."

Pred odvetou je Bayern horúcim favoritom na postup do štvrťfinále. "Dosiahli sme naozaj vynikajúci výsledok. Mužstvo ukázalo výborný výkon a tak sme to aj mali v pláne," dodal Flick.