Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

LM: Lipsko sa už teší na PSG, Sabitzer: Chceme zostať v Lisabone

Hráč Lipska Dani Olmo (uprostred) oslavuje so spoluhráčmi úvodný gól do bránky Atletica v zápase štvrťfinálovej odvety Ligy majstrov UEFA 2019/2020 RB Lipsko - Atletico Madrid v Lisabone 13. augusta 2020. Foto: TASR/AP

Vo štvrtkovom štvrťfinále začalo Lipsko lepšie, góly však padali až po prestávke.

Lisabon 14. augusta (TASR) - Futbalisti RB Lipsko sa v semifinále Ligy majstrov stretnú 18. augusta s Parížom St. Germain a po vyradení Atletica Madrid si trúfajú zaskočiť aj ďalšieho favorita. V španielskom mužstve po štvrťfinálovej prehre 1:2 zavládlo sklamanie, tréner Diego Simeone však športovo svojmu sokovi zablahoželal. Lipsko sa stalo 32. nemeckým tímom v histórii, ktorý si zahrá semifinále najprestížnejšej európskej klubovej súťaže.

Vo štvrtkovom štvrťfinále začalo Lipsko lepšie, góly však padali až po prestávke. Nemecký tím išiel do vedenia po peknej akcii, keď center sprava zakončil gólovou hlavičkou Dani Olmo. Simeone reagoval striedaním, na ihrisko poslal Joaa Felixa, ktorý v 70. minúte z jedenástky vyrovnal. Zápas rozhodla situácia z 86. minúty. Ďalší striedajúci hráč Tyler Adams po prihrávke Angelina vystrelil spoza šestnástky a jeho strela aj vďaka teču Stefana Saviča zapadla do siete. "V prvom polčase sme si nevytvorili veľa šancí, ale veľmi dobre sme bránili. V druhom polčase sme sa zlepšili v ofenzíve a práve útočná hra bola rozdiel," uviedol tréner RB Julian Nagelsmann pre portál uefa.com.

Podľa stredopoliara Marcela Sabitzera sa triumf Lipska zrodil aj vďaka taktike, ktorú ušil na súpera tréner: "Mali sme dobrý plán zápasu a za to patrí obrovský kompliment trénerovi. Najdôležitejšie bolo, že sme nechceli dopustiť, aby sme z Lisabonu išli domov. Chceme tu zostať. Teraz sme radi, že sme v semifinále."

Madridčania mali počas zápasu loptu na kopačkách menej ako súper, aj keď po góle Felixa sa zdalo, že sa nadychujú k obratu. Rýchly protiútok so zakončením Adamsa ich však zlomil. Bol to vôbec prvý presný zásah amerického stredopoliara za Lipsko. "Odovzdali sme v zápase všetko, čo sme mali. Neexistuje žiadne ospravedlnenie. Štvrťfinále bolo pre nás maximum, musíme to zhodnotiť spravodlivo a treba zablahoželať nášmu súperovi," uviedol tréner Atletica Simeone.

V ďalšej fáze lisabonského finálového turnaja čaká na Lipsko Paríž St. Germain, ktorý v stredu zdolal Atalantu Bergamo 2:1 po dramatickom závere. "Sme naozaj nadšení. Vieme, že Paríž má skvelý tím, videli sme, čo urobili proti Atalante. Majú naozaj dobrých hráčov," skonštatoval Adams.

Takisto kouč Nagelsmann vie, čo môže od Parížanov očakávať. Na lavičke najbližšieho súpera bude jeho krajan Thomas Tuchel: "Majú absolútne najlepší tím s najlepším trénerom. Sú mimoriadne kvalitní a nebezpeční až do poslednej sekundy. Videli sme to v zápase proti Atalante. Je to mužstvo vedené absolútnymi špičkovými hviezdami. Budeme musieť hrať na sto percent, ale tešíme sa na to a pôjdeme do zápasu plne motivovaní."