Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

VIDEO: Messi zaznamenal rekordný hetrik, Valverde: Prvý gól bol úžasný

Hráč Barcelony Lionel Messi oslavuje úvodný gól do bránky PSV vo futbalovom zápase B-skupiny FC Barcelona - PSV Eindhoven 1. kola Liga majstrov na štadióne v Barcelone 18. septembra 2018. Foto: TASR/AP

Argentínsky futbalista tak rozhodujúcou mierou prispel k triumfu Barcelony v Lige majstrov nad PSV Eindhoven 4:0.

Barcelona 19. septembra (TASR) - Argentínsky futbalista Lionel Messi zaznamenal rekordný ôsmy hetrik v Lige majstrov a rozhodujúcou mierou prispel k triumfu Barcelony nad PSV Eindhoven 4:0. Katalánci v utorňajšom dueli B-skupiny potvrdili úlohu favorita, no odpor húževnatého súpera zlomili až v záverečnej štvrťhodine, v ktorej strelili tri góly.

Holanďania boli v úvode zápasu na Camp Nou lepší a mali dve dobré príležitosti, Pereira však minul bránku a strelu de Jonga zblokovala obrana Kataláncov. Po polhodine hry domáci vystupňovali tlak. Suarez trafil iba bočnú sieť, no v 32. minúte vymietol Messi horný roh bránky. Argentínsky kanonier sa postaral o prvý gól v tohtosezónnej edícii skupinovej fázy LM.



Celkovo to bol už jeho 103. presný zásah medzi elitnou európskou smotánkou. "Messiho gól z priameho kopu bol famózny. Futbalový fajnšmeker sa takýchto lahôdok nikdy nevie nabažiť. Pochvalu si však zaslúži aj Ousmane Dembele, ktorý má skvelú formu a v úvode novej sezóny strieľa dôležité góly. Na tréningoch tvrdo drie a toto je odmena za drinu," pochvaľoval si tréner Barcelony Ernesto Valverde.

Barcelona odštartovala sezónu vo veľkom štýle. V španielskej La Lige je na čele tabuľky so ziskom plného počtu dvanástich bodov, v európskych klubových súťažiach ťahá 27-zápasovú domácu sériu bez prehry. "Chceme získať čo najviac trofejí. Liga majstrov má pre nás vždy špeciálnu príchuť, no to neznamená, že domáca súťaž a Španielsky pohár teraz pôjdu bokom," zdôraznil chorvátsky stredopoliar Ivan Rakitič.

Eindhoven v závere zápasu doplatil na nedostatok skúseností. "Máme mladé mužstvo s množstvom hráčov, ktorí sa toho musia ešte veľa učiť. Nie je ľahké držať počas celého zápasu krok s takým európskym veľkoklubom, akým je FC Barcelona a ustrážiť Lionela Messiho - najlepšieho futbalistu planéty. Myslím si však, že konečný výsledok je pre nás vzhľadom na predvedený výkon až príliš krutý," uviedol pre uefa.com tréner Eindhovenu Mark van Bommel.