Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

LM: Obhajca Bayern proti Atleticu Madrid, Liverpool v Amsterdame

Bayern Mníchov - víťaz futbalovej ligy Majstrov. Foto: TASR/AP

Manchester City sa v C-skupine stretne doma s FC Porto.

Bratislava 20. októbra (TASR) - Obhajca trofeje Bayern Mníchov vstúpi v stredu do nového ročníka futbalovej Ligy majstrov domácim súbojom v A-skupine proti Atleticu Madrid. Tím slovenského obrancu Milana Škriniara Inter Miláno sa v B-skupine stretne s Borussiou Mönchengladbach, v ktorej kádri figuruje aj László Bénes, no od septembra pauzuje pre zranenie.

Duel Bayernu s Atleticom pred prázdnym hľadiskom Allianz Arény bude aj súbojom kanonierov Roberta Lewandowského a novej akvizície španielskeho tímu Luisa Suareza. "Atletico má dobrý tím, no my sa chceme ukázať v rovnakej fazóne, v akej sme dokončili uplynulý ročník tejto súťaže," vyhlásil pred zápasom kouč Bavorov Hansi Flick. Ten sa s určitosťou bude musieť zaobísť bez Leroya Saného a otázny je štart Joshuu Kimmicha, ktorý čaká prírastok do rodiny a preto vynechal aj víkendový ligový triumf Bayernu nad Arminiou Bielefeld 4:1. Atletico sa bude musieť zaobísť bez útočníka Diega Costu, zranil sa cez víkend pri víťazstve nad Celtou Vigo 2:0. V druhom dueli A-skupiny Red Bull Salzburg privíta Lokomotiv Moskva, v hľadisku bude môcť byť pred štvrtkovým sprísnením protipandemických opatrení v Rakúsku 3000 fanúšikov.

Inter pred duelom s Mönchengladbachom prehral doma v milánskom derby s AC 1:2, Škriniar nemohol do zápasu zasiahnuť pre karanténu po pozitívnom teste na koronavírus počas asociačného termínu. Z rovnakého dôvodu nemohli v uplynulých dňoch s milánskym klubom trénovať ani Ashley Young, brankár Ionut Radu, Roberto Gagliardini a Radja Nainggolan, zranení sú Matias Vecino a Alexis Sanchez. Borussia bez zraneného Bénesa remizovala v ligovej generálke s Wolfsburgom 1:1. V ďalšom stretnutí B-skupiny sa Real Madrid na štadióne Alfreda di Stefana stretne so Šachtarom Doneck. Už 17. sezónu v Lige majstrov v sérii odštartuje kapitán domácich Sergio Ramos: "Neberiem to tak. Po každej sa treba resetovať a začať od začiatku. Prežívať každé víťazstvo, každú trofej tak, akoby to bolo prvýkrát," citoval obrancu portál uefa.com. Real cez víkend senzačne podľahol doma Cádizu 0:1, v najvyššej súťaži tak prehral po siedmich mesiacoch. Napraviť chuť si chce proti ukrajinskému celku, s ktorým vyhral oba predchádzajúce vzájomné duely. Chýbať mu pre zranenia s určitosťou budú Martin Odegaard, Dani Carvajal i Eden Hazard.

Manchester City sa v C-skupine stretne doma s FC Porto. Zverenci trénera Pepa Guardiolu vyhrali naposledy v lige nad londýnskym Arsenalom 1:0, k dispozícii bol po zranení už aj Sergio Agüero. "Je dôležité, že sme pred stretnutím s Portom získali tri body. Príprava na novú sezónu bola krátka, preto sa ešte potrebujeme dostať do správneho rytmu. V stredu chceme jednoznačne vyhrať," citovali Guardiolu britské médiá. "Citizens" určite nemôžu počítať so zraneným Kevinom de Bruynem, mimo hry sú aj Gabriel Jesus, Aymeric Laporte a Benjamin Mendy. Posledný duel týchto tímov na európskej scéne sa v roku 2012 skončil jasným triumfom City 4:0. V druhom zápase skupiny sa Olympiakos Pireus stretne s Olympique Marseille. Výnimočnú príchuť bude mať tento súboj pre domáceho Mathieua Valbuenu, ktorý v drese Marseille strávil v minulosti osem sezón. "Bude to zvláštne, pretože s Marseille som spojený už na celý život," uviedol 36-ročny Valbuena.

Šlágrom D-skupiny bude súboj Ajaxu Amsterdam s FC Liverpool. Hostia prišli pred súbojom v holandskej metropole o obrancu Virgila van Dijka, ktorý si v sobotňajšom derby s Evertonom (2:2) poranil koleno a bude na trávnikoch chýbať dlhý čas. Otázny je aj štart Thiaga Alcantaru. Ajax by mal nastúpiť v plnej sile, v lige potvrdil fazónu triumfom 5:1 nad Heerenveenom. "Veľmi sa teším, pretože Ajax je v Európe pojem a už počas môjho pôsobenia v Dortmunde sme proti nim hrali dva výborné zápasy. Ajax je mixom skúsenosti s mimoriadne talentovanými mladíkmi, bude to určite zaujímavé," uviedol tréner Liverpoolu Jürgen Klopp. Premiéru v skupine Ligy majstrov zažije dánsky Midtjylland. Ten sa do hlavnej fázy dostal cez dve predkolá a následný triumf v dvojzápase play off so Slaviou Praha. V stredu ho doma čaká zápas s Atalantou Bergamo. "Dostať sa medzi absolútnu elitu je pre klub ako sme my absolútna senzácia. Máme ťažkú skupinu, ale budeme bojovať o každý bod," uviedol tréner dánskeho tímu Brian Priske. V hľadisku proti Atalante bude môcť byť obmedzený počet do 500 divákov.

Program 1. kola skupinovej fázy Ligy majstrov 2020/2021:



STREDA 21. októbra /v SELČ/

A-skupina:

18.55 Red Bull Salzburg - Lokomotiv Moskva /rozhoduje: Serdar Gözübüyük (Hol.)/
21.00 Bayern Mníchov - Atletico Madrid /Michael Oliver (Angl.)/

B-skupina:

18.55 Real Madrid - Šachťar Doneck /Srdjan Jovanovič (Srb.)/
21.00 Inter Miláno - Borussia Mönchengladbach /Björn Kuipers (Hol.)/

C-skupina:

21.00 Manchester City - FC Porto /Andris Treimanis (Lot.)/
21.00 Olympiakos Pireus - Olympique Marseille /Daniele Orsato (Tal.)/

D-skupina:

21.00 Ajax Amsterdam - FC Liverpool /Felix Brych (Nem.)/
21.00 Midtjylland - Atalanta Bergamo /Artur Dias (Portug.)/