Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Sarri je presvedčený, že zostane trénerom Juventusu

Tréner Juventusu Maurizio Sarri, archívne foto. Foto: TASR/AP

Juventus prednedávnom získal deviaty majstrovský titul v rade, na triumf v Lige majstrov však čaká od roku 1996.

Turín 6. augusta (TASR) – Maurizio Sarri je presvedčený, že jeho trénerská stolička v turínskom Juventuse je pevná. Zmeniť by to nemalo ani prípadné vypadnutie v osemfinále futbalovej Ligy majstrov 2019/2020, myslí si kormidelník úradujúceho talianskeho šampióna.

Juventus v prvom meraní síl ešte pred vypuknutím pandémie koronavírusu prehral na pôde Olympique Lyon 0:1, v piatkovej domácej odvete ho čaká náročná úloha zmazať manko.

„Nemyslím si, že to bude môj posledný zápas na lavičke. A to aj v prípade, že by sme s Lyonom vypadli,"
vyhlásil na predzápasovej tlačovej konferencii Sarri, ktorý má s klubom ešte dva roky platný kontrakt. Z talianskych médií však v uplynulých dňoch presiakla informácia, že funkcionári za neho hľadajú náhradu. Neistá je aj pozícia viceprezidenta klubu Pavla Nedvěda.

Juventus prednedávnom získal deviaty majstrovský titul v rade, na triumf v Lige majstrov však čaká od roku 1996. K prekonaniu francúzskej prekážky by mu už mohol pomôcť 26-ročný argentínsky útočník Paulo Dybala, ktorý pre zranenie stehenného svalu neodohral predošlé dva zápasy. „Lekári posúdia, či bude môcť nastúpiť. Včera trénoval na ihrisku a to je nádejná správa. Posledné slovo však budú mať lekári," dodal Sarri.