Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Sklamaný Bakoš po vypadnutí s Crvenou Zvezdou: Zabojujeme o EL

Na snímke Marek Bakoš (Trnava) oslavuje gól v odvete 3. predkola Ligy majstrov vo futbale FC Spartak Trnava - Crvena Zvezda Belehrad v Trnave v utorok 14. augusta 2018. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Po vypadnutí na ňom bolo vidieť známky sklamania a smútku, ale aj odhodlanie zabojovať o dosiahnutie nových cieľov.

Trnava 15. augusta (TASR) - Sklamanie po vypadnutí s Crvenou Zvezdou Belehrad v 3. predkole Ligy majstrov 2018/2019 bude v tábore futbalistov Spartaka Trnava istý čas rezonovať, dlho by však nemalo, keďže pred slovenským šampiónom stoja nové výzvy. Okrem domácej scény predovšetkým črtajúca sa šanca na postup do skupinovej fázy Európskej ligy UEFA. Súťaže, ktorá má z ekonomického i športového hľadiska pre akéhokoľvek slovenského zástupcu mimoriadny cveng. Naposledy sa v nej predstavil bratislavský Slovan v sezóne 2014/2015, v konkurencii Neapola, Young Boys Bern a Sparty Praha nezískal ani bod.

Trnavčania dosiahli remízou 1:1 v Belehrade výsledok, ktorý im pred domácou odvetou dával solídne vyhliadky na postup, hoci favoriti neboli. Po góle Mareka Bakoša v 6. minúte šance ešte stúpli, ale len nakrátko, keďže už o niekoľko desiatok sekúnd hostia schladili eufóriu zverencov trénera Radoslava Látala a odpovedali rovnakou mincou ako Spartak v Belehrade po góle Erika Grendela. Vyrovnaný zápas s minimom šancí, aj keď s miernou prevahu srbského šampióna, dospel až do predĺženia. V ňom rozhodol o triumfe Crvenej Zvezdy presný zásah Nemanju Radonjiča, ktorý potvrdil skvelú individuálnu techniku. Spartak mohol v úplnom závere aspoň vyrovnať, ale kapitán Boris Godál poslal loptu z jedenástky delovkou len do brvna. "Bol to typický pohárový zápas. Začali sme výborne, dali sme gól, potom sa v opačnom garde zopakovala situácia z Belehradu. Inkasovali sme a v ďalšom priebehu sa hra odvíjala medzi šestnástkami. S blížiacim sa koncom zápasu to bolo opatrné. Napriek tomu súper spravil chybu v obrane, mal som to na nohe, ale šancu som nepremenil. Hostia na opačnej strane podobnú v predĺžení áno a preto postúpili," zhodnotil duel autor jediného trnavského gólu Marek Bakoš.

Po vypadnutí na ňom bolo vidieť známky sklamania a smútku, ale aj odhodlanie zabojovať o dosiahnutie nových cieľov. "Podali sme výkon na hranici našich možností a za to pred všetkými chalanmi treba dať klobúk dole. Bohužiaľ, nepodarilo sa nám prejsť cez Crvenu Zvezdu, ale zabojujeme o Európsku ligu," poznamenal útočník, ktorý prišiel do Spartaka len pred dvoma týždňami na hosťovanie z Viktorie Plzeň.

Trnavské futbalové "peklo" na tribúnach chytilo za srdce aj jeho. Fanúšikom by doprial jesennú časť vyplnenú šiestimi lukratívnymi súbojmi v európskom pohári číslo dva. "Naši fantastickí fanúšikovia by si zaslúžili, aby sme im doniesli do Trnavy zápasy európskych pohárov. Z atmosféry, ktorú dnes vytvorili, som mal husiu kožu," priznal Bakoš, ktorý sa proti Crvenej Zvezde na hrote "bil ako lev", nevypustil žiadny loptový súboj. "To je futbal. Žiaľ, nie som Lionel Messi, mám svoj vlastný štýl hry. K nemu patria súboje, ktoré treba rozdať, ale vedieť ich aj prijať. Akurát ma mrzí skorá žltá karta, pretože po nej už som nemohol chodiť do súbojov až tak naplno. Zžívam sa s tímom a myslím, že na krátkosť času to ide zatiaľ dobre. Verím, že sa to bude zlepšovať."

V závere stretnutia mu pribudol na hrot útoku nový "parťák" - pôvodne stopér Ivan Hladík. Aj týmto nečakaným ťahom chcel kormidelník Spartaka prekvapiť súpera, čo sa mu sčasti podarilo. Hladík síce svojou výškou na sformovanú obranu Crvenej Zvezdy príliš neplatil, ale v nadstavenom čase rozhodca po faule na neho ukázal na biely bod. "Ivan vybojoval jedenástku, takže to celé malo zmysel. Dokázali sme z jeho zaradenia do útoku niečo vyťažiť, aj keď sme nakoniec nepostúpili a ani nevyrovnali. Ale klobúk dole pred takýmto riešením, ktoré zvolil tréner a možno to nebolo naposledy."

Na futbalistov Trnavy čaká v sobotu 18. augusta o 16.45 h zápas 5. kola Fortuna ligy proti domácemu FC Nitra. Vo štvrtok 23. augusta sa v prvom zápase play off Európskej ligy UEFA stretnú s postupujúcim z dvojice Olimpija Ľubľana - HJK Helsinki (prvý zápas 3:0). Začnú u súpera (štvrtok 23. augusta), v odvete (30. augusta) budú mať výhodu domáceho prostredia.