Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

LIGA MAJSTROV: Slavia Praha doma prehrala s Dortmundom

Na snímke radosť hráčov Borussie Dortmund. Foto: TASR/AP

Bundesligista začal v Prahe aktívne, dostával sa do šancí, ale inkasovať mohol po nájazde Lukáša Masopusta v 21. minúte či po šikovnom priamom kope Nicolaea Stanciua o ďalšie tri minúty.

Bratislava 2. októbra (TASR) - Futbalisti pražskej Slavie prehrali v stredajšom zápase Ligy majstrov 2019/2020 v domácom Edene s Borussiou Dortmund 0:2. V súboji F-skupiny rozhodol o triumfe BVB dvoma gólmi marocký obranca Achraf Hakimi.

Bundesligista začal v Prahe aktívne, dostával sa do šancí, ale inkasovať mohol po nájazde Lukáša Masopusta v 21. minúte či po šikovnom priamom kope Nicolaea Stanciua o ďalšie tri minúty. Hostia udreli v 35. minúte, Hakimi si narazil na vlastnej polovici, po dlhom sóle si v zakončení zasekol domáceho obrancu aj s brankárom a strelou pod brvno otvoril skóre.

Na začiatku druhého polčasu išiel sám na bránu hosťujúci Jadon Sancho, ale v zakončení zlyhal. Vyrovnať mohol v 53. minúte Stanislav Tecl, išiel do brejku, ale nemal rýchlosť a trafil len bočnú sieť.

"Zošívaní" sa súperovi vyrovnali v držaní lopty, v počte striel ho prekonali, no BVB kontroloval priebeh a udrel ešte raz v závere, keď sa opäť po rýchlej krídelnej akcii presadil druhým gólom Hakimi. Český majster si po remíze na pôde Interu Miláno (1:1) v prvom kole teraz zapísal prehru.

V stretnutí E-skupiny domáci Genk, za ktorý odohral slovenský reprezentant Patrik Hrošovský celý zápas, remizoval s SSC Neapol 0:0.

V zápase s veľkým množstvom šancí trafili hostia v prvom dejstve trikrát konštrukciu domácej brány. Nebezpečnú tečovanú strelu mal aj Hrošovský, ktorý sa blysol aj pekným obranným zákrokom, keď v 38. minúte vykopol z bránkovej čiary loptu do bezpečia. Belgický majster získal prvý bod, keď v prvom kole prehral v Salzburgu vysoko 2:6.

2. kolo skupinovej fázy LM 2019/2020:

E-skupina:

KRC Genk - SSC Neapol 0:0

Rozhodoval: Kovács (Rum.)

P. Hrošovský (Gent) odohral celý zápas

F-skupina:

Slavia Praha - Borussia Dortmund 0:2 (0:1)

Góly: 35. a 89. Hakimi
Rozhodoval: Kuipers (Hol.)