Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Šport

Slovan začne na pôde Klaksvíku bez viacerých stabilných opôr

Na snímke tréner ŠK Slovan Bratislava Ján Kozák ml. počas brífingu pred zápasom 1. predkola futbalovej Ligy majstrov na Faerských ostrovoch s miestnym KÍ Klasvík v Bratislave 17. augusta 20210. Foto: TASR - Martin Baumann

Trénerovi slovenského majstra Jánovi Kozákovi ml. nebudú k dispozícii pre zdravotné ťažkosti Vladimír Weiss ml., Moha, Dávid Holman a Erik Daniel.

Bratislava 18. augusta (TASR) - Futbalisti Slovana Bratislava vstúpia v stredu o 20.00 SELČ do Ligy majstrov 2020/2021 v súboji 1. predkola na Ferských ostrovoch proti domácemu KÍ Klaksvík bez viacerých stabilných opôr, ale s jasným cieľom postúpiť. A to aj napriek nepríjemnosti s jedným pozitívnym testom na koronavírus v kádri.

Trénerovi slovenského majstra Jánovi Kozákovi ml. nebudú k dispozícii pre zdravotné ťažkosti Vladimír Weiss ml., Moha, Dávid Holman a Erik Daniel. "Necestujú Moha, Holman a Weiss. Z dôležitejších hráčov títo traja. Ďalší hráči zo širšieho kádra sa do nominácie nezmestili," povedal kouč "belasých" ešte v pondelok, keď Slovan odletel do dejiska duelu. Klubové vedenie v rovnaký deň podvečer potvrdilo dva pozitívne prípady u jedného hráča a jedného zamestnanca klubu, ktorí s výpravou neodcestovali a sú v izolácii. "Na duel na Faerské ostrovy odcestovali v pondelok popoludní s výpravou Slovana výlučne osoby, ktoré mali potvrdený negatívny výsledok testu na ochorenie COVID-19. Môžeme oficiálne potvrdiť, že jeden hráč a jeden zamestnanec klubu boli pozitívne testovaní na Covid-19. Obaja majú len mierne symptómy ochorenia, boli okamžite izolovaní a všetky procesy boli koordinované s ÚVZ SR. ŠK Slovan Bratislava postupuje v súlade s UEFA protokolom Return to play," uviedol Slovan.

Hrá sa na jeden zápas, 18-násobný majster Faerských ostrovov má na svojom štadióne Djúpumýrar umelý trávnik. V predchádzajúcej sezóne hral Klaksvík kvalifikáciu Európskej ligy UEFA. V predkole hladko prešiel cez Tre Fiori zo San Marína po výsledkoch 5:1 a 4:0, v prvom kole vyradil Riterai z Litvy po výsledkoch 1:1 vonku a 0:0 doma. Vypadol až so švajčiarskym Luzernom, avšak po tesných výsledkoch - 0:1 vonku po góle z nadstaveného času a 0:1 doma. Aktuálne domáci ťahajú sériu piatich ligových výhier (2:0, 2:0, 6:0, 7:0 a 6:0), v tabuľke sú druhí, no s lídrom HB Tórshavn začiatkom júla prehrali na jeho pôde 2:6, keď stretnutie ovplyvnili dve červené karty KÍ.

Pred rokom "belasí" vypadli v LM hneď na úvod so Sutjeskou Nikšič, potom sa však dostali až do skupiny EL. Slovan na Faerských ostrovoch nečaká nič jednoduché, ale je favorit. "Musíme byť odolní a myslím si, že máme kvalitu na to, aby sme ukázali, že sme lepšie mužstvo. Ale netreba o tom veľa hovoriť, treba to ukázať na ihrisku. Súpera sme si analyzovali, vďaka internetu máme k dispozícii dostatok kvalitných materiálov. Musíme dopustiť čo najmenej štandardných situácií, na Faerských ostrovoch po nich v lige padá možno aj 80 % gólov. Verím, že nám skúsenosti z uplynulej sezóny a skupinovej fázy, kde sme držali krok so silnými protivníkmi, pomôžu a budeme ešte o niečo silnejší a najmä skúsenejší než pred rokom," povedal kouč 10-násobného majstra SR v ére samostatnosti, ktorého víkendová ligová prehra na pôde Zlatých Moraviec 1:2 neznepokojuje: "Tento zápas sme si rozobrali a už naň nemyslíme. Sústredíme sa len na Ligu majstrov."

V dejisku zápasu budú panovať odlišné klimatické podmienky, očakáva sa teplota okolo 10 stupňov Celzia a tradičný silný vietor. Trénerovi Slovana to však veľké starosti nerobí: "Je tam iné počasie, no do zimy sa človek lepšie prispôsobí ako opačne, keby sme išli do nejakých veľkých horúčav. V tomto problém nebude, možno bude problémom silný vietor. To žiadny futbalista nemá rád. Čo sa týka umelej trávy, aj v našej lige Žilina a Trenčín hrajú doma na nej a tie zápasy sme zvládli. Určite lepšie umelá tráva ako nejaké nekvalitné ihrisko," dodal Kozák.

"Je trochu špecifické, ale len dobré, že letíme o deň skôr než obvykle. Bude tam chladnejšie než v Bratislave, na čo sa musíme pripraviť. Hrá sa na jeden zápas, čo je pre nás niečo nové, no berieme to ako fakt a uvedomujeme si, že tu nie je priestor na chyby. Urobíme maximum pre úspech a víťazstvo," povedal krajný obranca Jurij Medveděv.

Zápas povedie ako hlavný rozhodca Nór Kristoffer Hagenes. Tak ako všetky predkolá, okrem play off, sa bude hrať za zavretými dverami bez divákov. V priamom prenose duel odvysiela RTVS na Dvojke.

1. predkolo LM 2020/2021, streda 19. augusta, 20.00 SELČ, na jeden zápas:

KÍ Klaksvík - Slovan Bratislava /rozhoduje: Kristoffer Hagenes (Nór.), priamy prenos RTVS/