Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Konate dostal premiérovú pozvánku do reprezentácie, nahradil Varanea

Ibrahim Konate, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Je v tíme, ktorý hrá o titul v Premier League i Lige majstrov. Má zaujímavú vizitku, povedal tréner Didier Deschamps na adresu 23-ročného Konateho.

Paríž 4. júna (TASR) - Francúzsky futbalista Ibrahima Konate dostal premiérovú pozvánku do národného tímu. Obranca FC Liverpool nahradil v kádri úradujúcich majstrov sveta Raphaela Varanea, ktorého po prvom zápase Ligy národov trápi zranenie ľavého stehna.

"Sobotné testy potvrdili, že nebude môcť hrať v záverečných troch stretnutiach sezóny," citovala agentúra AFP z oficiálneho vyhlásenia Francúzskej futbalovej federácie (FFF) ohľadom Varanea. K zraneniu došlo v piatkovom dueli LN s Dánskom (1:2), v polčase musel striedať aj útočník Kylian Mbappe pre problémy s kolenom.

"Je v tíme, ktorý hrá o titul v Premier League i Lige majstrov. Má zaujímavú vizitku," povedal tréner Didier Deschamps na adresu 23-ročného Konateho. Francúzov čaká v pondelok zápas na pôde Chorvátska, v piatok sa predstavia vo Viedni proti Rakúsku a štvrté stretnutie odohrajú doma, opäť proti Chorvátom.