Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 17. jún 2024Meniny má Adolf
< sekcia Šport

Löw nominoval aj troch nováčikov - Gosensa, Neuhausa a Baumanna

Joachim Löw, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Nemci odštartujú účinkovanie v LN 3. septembra v Stuttgarte domácim duelom proti Španielsku.

Berlín 25. augusta (TASR) - Tréner nemeckej futbalovej reprezentácie Joachim Löw nominoval na úvodné dva zápasy Ligy národov aj troch nováčikov. Do 22-členného kádra zaradil stredopoliarov Robina Gosensa z Atalanty Bergamo a Floriana Neuhausa z Borussie Mönchengladbach i brankára Olivera Baumanna z Hoffenheimu.

Nemci odštartujú účinkovanie v LN 3. septembra v Stuttgarte domácim duelom proti Španielsku. O tri dni neskôr sa v Bazileji stretnú so Švajčiarskom. Löw vynechal z nominácie Manuela Neuera, Joshuu Kimmicha, Leona Goretzku a Sergeho Gnabryho, ktorí v nedeľu triumfovali s Bayernom Mníchov v Lige majstrov.

Nominácia Nemecka na zápasy Ligy národov so Španielskom a vo Švajčiarsku:



brankári: Oliver Baumann (TSG Hoffenheim), Bernd Leno (Arsenal Londýn), Kevin Trapp (Eintracht Frankfurt)
obrancovia: Matthias Ginter (Borussia Mönchengladbach), Robin Gosens (Atalanta Bergamo), Thilo Kehrer (Paríž Saint-Germain), Robin Koch (SC Freiburg), Antonio Rüdiger (FC Chelsea), Nico Schulz (Borussia Dortmund), Niklas Süle (Bayern Mníchov), Jonathan Tah (Bayer Leverkusen)
stredopoliari a útočníci: Julian Brandt (Borussia Dortmund), Emre Can (Borussia Dortmund), Julian Draxler (Paríž Saint-Germain), Ilkay Gündogan (Manchester City), Kai Havertz (Bayer Leverkusen), toni Kroos (Real Madrid), Florian Neuhaus (Borussia Mönchengladbach), Leroy Sané (Bayern Mníchov, Suat Serdar (FC Schalke 04), Luca Waldschmidt (Benfica Lisabon), Timo Werner (FC Chelsea)