Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

LN: Vo Wembley smutnou postavou Maguire, Eriksen gólový pri 100.štarte

Smutným hrdinom bol Maguire, ktorý dostal za dva neobratné zákroky žlté karty a musel predčasne pod sprchy už v 32. minúte. Foto: TASR/AP

Prvýkrát v histórii sa stalo, že Anglicko malo v jednom zápase až dvoch vylúčených hráčov.

Londýn 15. októbra (TASR) - Futbalisti Anglicka si skomplikovali šancu opäť sa predstaviť vo Final Four Ligy národov. V stredu vo Wembley prehrali s Dánskom 0:1, keď hodinu museli hrať bez vylúčeného obrancu Harryho Maguirea. O triumfe hostí rozhodol z prísne nariadeného pokutového kopu Christian Eriksen, ktorý tak výborne oslávil jubilejný 100. štart v najcennejšom drese.

Prvýkrát v histórii sa stalo, že Anglicko malo v jednom zápase až dvoch vylúčených hráčov. Hoci Reece James dostal červenú kartu až krátko po konečnom hvizde, keď sa pustil do verbálnej konfrontácie so španielskym rozhodcom Jesusom Gilom Manzanom. Smutným hrdinom bol Maguire, ktorý dostal za dva neobratné zákroky žlté karty a musel predčasne pod sprchy už v 32. minúte. Najprv v 5. minúte neuvážene fauloval Yussufa Poulsena a následne po zlom spracovaní lopty bol neskoro v súboji s Kasperom Dolbergom. BBC označila jeho predstavenie za katastrofu a chaos, tréner domácich Gareth Southgate bol milosrdnejší. "Je to špičkový hráč, ktorý je dôležitou súčasťou nášho tímu. Prežíva obdobie, v ktorom dostáva množstvo úderov, ale je osobnosť, ktorá to prekoná. Myslím si, že do prvého súboja tak nemusel ísť, potom sa dostal na hranu ďalšieho zákroku," citovala kouča domácich agentúra AFP.

"Nemyslím si, že sme nezvládli emócie. Bolo tam viacero verdiktov v náš neprospech, ale to je jednoducho futbal. Nemyslím si, že by sme mali nejaké problémy s disciplínou. Bol to jednoducho večer, v ktorom sme sa snažili odviesť maximum, nepodarilo sa, ale chlapcov kvôli tomu neviním," povedal kapitán Anglicka Harry Kane.

Eriksen sa v reprezentácii gólovo presadil už 34-krát. "Je to niečo špeciálne. Hoci to nie je úplne ono, keď hráte na prázdnom Wembley. Ja som bol z čias Tottenhamu zvyknutý na Wembley plné fanúšikov," uviedol hráč Interu Miláno.

V prvom ročníku LN skončili Angličania na treťom mieste. Teraz im hrozí, že na finálový turnaj nepostúpia. V tabuľke 2. skupiny A-divízie klesli na tretie miesto, majú sedem bodov, rovnako ako druhí Dáni. Lídrom je deväťbodové Belgicko, ktoré uspelo na Islande 2:1 vďaka Eriksenovmu klubovému spoluhráčovi Romeluovi Lukakuovi.