Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Lobotkov Neapol zdolal Salernitanu a drží druhé miesto

Na archívnej snímke slovenský futbalový reprezentant v drese SSC Neapol Stanislav Lobotka (vpravo). Foto: TASR/AP

V ďalšom stretnutí Serie A odohral 90. minút aj slovenský mladík Adam Obert.

Rím 23. januára (TASR) - Futbalisti SSC Neapol v zostave so slovenským reprezentantom Stanislavom Lobotkom vyhrali v nedeľnom zápase 23. kola talianskej Seria A nad Salernitanou jednoznačne 4:1. Lobotka odohral celý zápas, ktorý bol pre jeho tím tretí víťazný za sebou.

Skóre otvoril v 18. minúte Juan Jesus. Tím z chvosta tabuľky ešte v prvom polčase vyrovnal, no domáci mu uštedrili gól do šatne, ďalší pridal v 48. minúte Amir Rrahmani a penaltu po ruke Frederica Veseliho premenil Lorenzo Insigne, čím dorovnal strelecký rekord Diega Maradonu v drese Neapola.

Insigne bude hrať za Neapol do konca sezóny, v júli sa presunie do Toronta, s klubom MLS podpísal štvorročný kontrakt. "Chcel som ísť pôvodne kopať penaltu, no myslím si, že pre Lorenza to bol dôležitý moment. Bude nám chýbať, je to pre nás dôležitý hráč. Chce sa rozlúčiť pozitívnym spôsobom a my mu potrebujeme pripraviť pravú rozlúčku," citovala agentúra AFP Mertensa.

O gólovú smršť sa postarali hráči AS Rím, ktorí na ihrisku Empoli vyhrali 4:2. Skóre otvoril v 25. minúte Tammy Abraham a ďalšie tri presné zásahy padli v priebehu štyroch minút. Najprv sa v 34. minúte presadil Gianluca Mancini, ktorého nasledovali Sergio Oliveira a Nicolo Zaniolo. Hostia tak v polčase vyhrávali 4:0, ich súper už len znížil dvomi gólmi. Natiahol tak sériu ligových stretnutí bez víťazstva už na šesť.

Cagliari Calcio v ďalšom zápase remizovalo s Fiorentinou. V drese domácich, ktorí sú v zóne zostupu, sa predstavil aj Slovák Adam Obert. Hostia dokázali skóre vyrovnať v 76. minúte zásluhou Riccarda Sottila napriek tomu, že od 65. minúty hrali po červenej karte pre Alvara Odriozolu v početnej nevýhode. Obert odohral za domácich celý zápas.



Serie A - 23. kolo:



SSC Neapol - US Salernitana 4:1 (2:1)

Góly: 18. Jesus, 45.+4. Mertens (z 11 m), 48. Rrahmani, 54. Insigne (z 11 m) - 34. Bonazzoli, ČK: 52. Veseli (Salernitana) po 2. ŽK

/S. Lobotka (Neapol) odohral celý zápas/



Spezia Calcio - Sampdoria Janov 1:0 (0:0)

Gól: 70. Verde, ČK: 74. Thorsby (Sampdoria) po 2. ŽK

/D. Strelec (Spezia) sedel na lavičke náhradníkov/



FC Turín - Sassuolo Calcio 1:1 (1:0)

Góly: 17. Sanabria - 89. Raspadori



Cagliari Calcio - AC Fiorentina 1:1 (0:0)

Góly: 48. Joao Pedro - 76. Sottil, ČK: 66. Odriozola (Fiorentina)

/A. Obert (Cagliari) odohral celý zápas/



FC Empoli - AS Rím 2:4 (0:4)

Góly: 56. Pinamonti, 73. Bajrami - 25. Abraham, 34. Mancini, 36. Oliveira, 38. Zaniolo