Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Luis Enrique opäť trénerom španielskej futbalovej reprezentácie

Tréner FC Barcelony Luis Enrique v zápase o európsky futbalový Superpohár 2015 medzi FC Barcelona - Sevilla FC v gruzínskom meste Tbilisi 12. augusta 2015. Foto: TASR/AP/Ivan Sekretarev

Bývalý reprezentačný útočník 19. júna z osobných dôvodov rezignoval na svoju funkciu. Neskôr oznámil, že mu zomrela deväťročná dcéra.

Madrid 19. novembra (TASR) - Luis Enrique sa opäť ujme kormidla pri španielskom národnom tíme. V utorok to potvrdili predstavitelia Španielskej futbalovej federácie.

Bývalý reprezentant 19. júna z osobných dôvodov rezignoval na svoju funkciu. Neskôr oznámil, že mu zomrela deväťročná dcéra. Nahradil ho asistent Robert Moreno, ktorý postúpil so španielskymi futbalistami na EURO 2020.

Po pondelňajšom kvalifikačnom triumfe 5:0 nad Rumunskom sa však rozlúčil so svojimi zverencami a odmietol aj všetky mediálne aktivity vrátane pozápasovej tlačovej konferencie. Enriqueho, ktorý v roku 2015 priviedol FC Barcelona k zisku treble, prvýkrát vymenovali za španielskeho reprezentačného trénera po skončení MS 2018 v Rusku. Informovala o tom agentúra SID.