Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Madrid má záujem hostiť tohtoročné finále Ligy majstrov

Hráč Atletico Madrid Alvaro Morata. Foto: TASR/AP

Európska futbalová únia (UEFA) rozhodne o formáte a dejisku finále LM na budúci týždeň, pôvodne mala sezóna vyvrcholiť 30. mája.

Madrid 9. júna (TASR) - Hlavné mesto Španielska Madrid sa uchádza o finálový zápas futbalovej Ligy majstrov. Metropola sa ponúkla hostiť duel v prípade, ak pre pandémiu koronavírusu nebude možné uskutočniť stretnutia v pôvodnom dejisku Istanbule. Madrid hostil šampionát aj vlani, na štadióne Atletica Wanda Metropolitano zvíťazil Liverpool nad Tottenhamom 2:0.

Európska futbalová únia (UEFA) rozhodne o formáte a dejisku finále LM na budúci týždeň, pôvodne mala sezóna vyvrcholiť 30. mája, pre pandémiu ju však v marci prerušili v osemfinálovej fáze.

Nemecké periodikum Bild informovalo, že finále napokon presunuli do portugalského Lisabonu. Starosta Madridu Jose Luis Martinez-Almeida, však prezradil, že s predstaviteľmi UEFA prebiehajú rokovania, keďže sa situácia v krajine výrazne zlepšila. Španielsko pritom patrilo k najzasiahnutejším oblastiam na svete, koronavírusom sa nakazilo takmer 290-tisíc ľudí a 27.136 zomrelo. Informovala o tom agentúra AP.