Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Futbal: Manchesterské derby ovládli City, naštartoval ich vlastný gól

Futbalista Kyle Walker (vľavo) z Manchestru City a Cristiano Ronaldo z Manchestru United v zápase 11. kola anglickej Premier Leauge Manchester United - Manchester City 6. novembra 2021 v Manchestri. Foto: FOTO TASR/AP

United prehrali v lige tretíkrát z uplynulých štyroch zápasov a sú na 5. priečke.

Londýn 6. novembra (TASR) - Futbalisti londýnskej Chelsea zaváhali v sobotnom zápase 11. kola anglickej Premier League, doma proti FC Burnley získali iba bod po remíze 1:1.

V 33. minúte favorit otvoril skóre zásluhou Kaia Havertza. V ďalšom priebehu stretnutia sa však hráči lídra súťaže predbiehali v spaľovaní šancí, za čo v 80. minúte pykali. Ojedinelý ofenzívny výpad hostí zakončil dorážkou zblízka český útočník Matěj Vydra a zariadil prekvapujúcu deľbu bodov. "The Blues" majú na čele tabuľky pred druhým Manchestrom City trojbodový náskok a v nedeľu sa k nim na rozdiel bodu môže priblížiť FC Liverpool.

V manchesterskom derby v rámci 11. kola PL zvíťazili futbalisti City na ihrisku United 2:0. "Červení diabli" prehrali v lige tretíkrát z uplynulých štyroch zápasov a sú na 5. priečke.

Na Old Trafford sa hostia rýchlo ujali vedenia, keď si center Joaa Cancela z ľavej strany nešťastne zrazil do vlastnej siete Eric Bailly. Aj druhá gólová akcia "Citizens" sa začala u Cancela. Portugalčan pred odchodom do šatní zakrútil loptu do šestnástky, Luke Shaw ju púšťal s vedomím, že nenájde adresáta, no Bernardo Silva ju stihol šikovne tečovať za chrbát Davida de Geu - 0:2.

United sa ani po prestávke nedokázali dostať do tempa. V útoku boli bezzubí, bránku súpera ohrozili počas celého stretnutia len jednou priamou strelou. Ďalšia strata bodov tak opäť nastolila otázku pokračovania Oleho Gunnara Solskjaera na lavičke "červených diablov". To bolo ohrozené už po domácom debakli 0:5 s FC Liverpool, Nór si "predĺžil život" triumfom 3:0 na ihrisku Tottenhamu a remízou 2:2, ktorú v súboji Ligy majstrov v Bergame proti Atalante zariadil dvoma gólmi Cristiano Ronaldo.

Norwich City sa odpútal z posledného miesta vďaka víťazstvu 2:1 nad FC Brentford, ktoré bolo pre neho prvé v sezóne.

Premier League - 11. kolo:

Crystal Palace - Wolverhampton Wanderers 2:0 (0:0)

Góly: 61. Zaha, 78. Gallagher


FC Brentford - Norwich City 1:2 (0:2)

Góly: 60. Henry - 6. Normann, 29. Pukki


FC Chelsea - FC Burnley 1:1 (1:0)

Góly: 33. Havertz - 80. Vydra


Manchester United - Manchester City 0:2 (0:2)

Góly: 7. Bailly (vlastný), 45. Silva


Brighton & Hove Albion - Newcastle United 1:1 (1:0)

Góly: 24. Trossard (z 11 m) - 66. Hayden, ČK: 90.+2 Sanchez (Brighton)

/M. Dúbravka (Newcastle) bol na lavičke náhradníkov/