Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Mane chce po zisku titulu ďalšie úspechy: Tu sa nezastavíme

Na snímke vľavo egyptský útočník Liverpoolu Mohamed Salah a vpravo jeho senegalský spoluhráč Sadio Mané, archívna foto. Foto: TASR/AP

Podľa Maneho nehrozí, že by hráči po zisku trofeje zaspali na vavrínoch, naopak, ich charakter im velí ďalej bojovať.

Londýn 30. júna (TASR) - Síce len pred pár dňami získal s Liverpoolom vytúžený titul v Premier League, no už je hladný po ďalších úspechoch. Jeden zo strojcov zisku majstrovskej trofeje Sadio Mane odkazuje fanúšikom: "Tu sa nezastavíme".

Liverpool získal prvý titul po 30 rokoch. Veľkou mierou sa na ňom podieľal práve dvadsaťosemročný krídelník, ktorý odohral 28 zápasov, strelil 15 gólov a pridal deväť asistencií. Po Mohamedovi Salahovi (17 gólov) je druhý najlepší strelec klubu v lige.

"Myslím si, že je to pre nás všetkých ďalší krok v našich kariérach, pretože ako futbalisti musíte byť vždy profesionáli a vždy hladní po víťazstvách vo všetkých súťažiach. Myslím si, že máme skvelý tím, skvelý personál a celý klub je úžasný. Takže sa tu nezastavíme a chceme dosiahnuť ďalšie veľké veci," uviedol pre oficiálnu stránku klubu.

Podľa Maneho nehrozí, že by hráči po zisku trofeje zaspali na vavrínoch, naopak, ich charakter im velí ďalej bojovať: "Musíme si aj naďalej veriť, stále tvrdo pracovať a byť skromní. A vďaka tomu môžeme dosiahnuť ďalšie úspechy."

Tie chce senegalský kanonier ešte v tejto sezóne. Hlavný cieľ je prekonať rekord Manchestru City z ročníka 2017/18, ktorý ako prvý v histórii Premier League získal 100 bodov za sezónu. Liverpool má sedem kôl pred koncom na konte 86 bodov. Okrem toho môže zlomiť spoločný rekord Chelsea, Manchestru United a City v počte domácich víťazstiev v jednej sezóne (18), "The Reds" vyhrali zatiaľ všetkých šestnásť duelov na Anfielde, pričom ich čakajú ešte tri. Na vyrovnanie maxima "Citizens" zo sezón 2017/18 a 2018/19 v celkovom počte výhier (32) potrebujú ešte štyri triumfy a v hre sú aj ďalšie rekordy.

"Tie sú vo futbale na to, aby sa prekonávali, takže samozrejme, že chceme po titule dosiahnuť ešte niečo špeciálne. Bude to náročné, zostáva nám sedem zápasov, pôjdeme od jedného k druhému a pokúsime sa vyhrať všetky. Je to náš sen a je to pre nás naozaj dôležité," uviedol pre oficiálnu stránku Liverpoolu.

Mane odštartoval kariéru v juniorke tímu Génération Foot z Dakaru, v roku 2011 si ho vyhliadol francúzsky FC Metz, kde však dlho nevydržal a už nasledujúci rok prestúpil za štyri milióny do Red Bullu Salzburg. O dva roky neskôr zaňho zaplatil Southampton 23 miliónov. Vďaka výkonom v drese "svätcov" sa o jeho služby začali zaujímať popredné európske kluby. V roku 2016 nakoniec prestúpil za 41 miliónov eur do Liverpoolu, kde si ho vyhliadol tréner Jürgen Klopp a okamžite sa zaradil medzi opory tímu. Spolu s Mohamedom Salahom a Robertom Firminom vytvorili obávaný ofenzívny trojzáprah: "Ľudia neustále hovoria len o nás, ale myslím si, že tento tím vôbec nie je len o nás troch. Mám šťastie, že môžem hrať vedľa týchto dvoch skvelých hráčoch, pri ktorých mi ide všetko ľahšie. Navyše máme skvelého trénera, všetci sme s ním spokojní. Ako hráč i ako človek som sa pri ňom posunul vpred, čo je veľmi dôležité. Rovnako je to aj s ďalšími hráčmi, takže sa mu musím poďakovať."

Mane odohral za štyri sezóny v drese "The Reds" vo všetkých súťažiach 163 zápasov, strelil 78 gólov a pridal 34 asistencií. S Liverpoolom vyhral okrem anglického titulu aj Ligu majstrov, Superpohár UEFA a MS klubov. Vlani ho premiérovo vyhlásili za najlepšieho futbalistu Afriky, keď zosadil víťaza predchádzajúcich dvoch ročníkov ankety a svojho spoluhráča Salaha.