Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

McClaren sa vracia na Old Trafford, bude asistentom E. ten Haga

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Šesťdesiatjedenročný McClaren sa vracia na Old Trafford po viac ako dvoch dekádach.

Manchester 23. mája (TASR) - Asistentmi nového trénera futbalistov Manchestru United budú Steve McClaren a Mitchell van der Gaag. Účastníka anglickej Premier League povedie od nadchádzajúcej sezóny Holanďan Erik ten Hag, ktorý nahradí na striedačke Ralfa Rangnicka.

Šesťdesiatjedenročný McClaren sa vracia na Old Trafford po viac ako dvoch dekádach. V rokoch 1999-2001 bol asistentom legendárneho kouča "červených diablov" Alexa Fergusona.

"Prvoradí sú pre nás fanúšikovia a potom je tu súčasná situácia, ktorá očividne nie je dobrá. Stojí pred nami veľká výzva," povedal Ten Hag pre agentúru AFP. Päťdesiatdvaročný kouč prichádza z Ajaxu Amsterdam, kde pôsobil od decembra 2017 a v rokoch 2019 a 2021 ho priviedol k double. V holandskom klube bol jeho asistent práve Van der Gaag. S prípravou plánuje začať 27. júna. "Musíme prijať súčasnú situáciu, ale tiež je potrebné mať na mysli, že tento klub bol pred rokom druhý najlepší v Premier League. Potenciál tu je a my ho musíme z tímu dostať," dodal ten Hag.

"Červení diabli" sú bez pohára od roku 2017, keď triumfovali v Európskej lige a získali taktiež ligový pohár. V uplynulej sezóne obsadili šieste miesto a zahrajú si Európsku ligu.