Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Herzog sa po karanténe vrátil domov súkromným lietadlom

Andreas Herzog. Foto: TASR/AP

Barážové zápasy, ktoré sa mali konať koncom marca, Európska futbalová únia (UEFA) preložila.

Viedeň 17. marca (TASR) - Tréner izraelskej futbalovej reprezentácie Andreas Herzog sa po 14 dňoch v karanténe vrátil späť do rodného Rakúska. Herzog odcestoval do Tel Avivu ešte 5. marca, aby pripravil mužstvo na baráž ME 2020 proti Škótku, no po vypuknutí pandémie koronavírusu musel ísť do izolácie.

Barážové zápasy, ktoré sa mali konať koncom marca, Európska futbalová únia (UEFA) preložila. Rovnako aj záverečný turnaj, ten sa má odohrať až v lete 2021.

Herzog sa po štrnástich dňoch v izolácii vrátil do Rakúska súkromným lietadlom, aby bol čo najskôr so svojou rodinou. "V tejto situáciu pre mňa peniaze nehrali žiadnu úlohu. Proste som chcel byť doma čo najskôr. Nechcel som letieť bežnými linkami, keďže som bol v karanténe a nechcel som sa na letisku dostať do kontaktu s tisíckami ľudí a možno sa aj nakaziť," citovala ho agentúra APA.

V Izraeli evidujú 324 prípadov ochorenia COVID-19, nehlásia žiadnu obeť. V Rakúsku je situácia horšia, nakazených je vyše 1300 ľudí a štyria chorobe podľahli. Celosvetovo je v 163 krajinách/regiónoch potvrdených viac ako 197-tisíc prípadov nákazy novým koronavírusom SARS-CoV-2, podľahlo mu vyše 7900 osôb.