Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Walesania pred súbojom v Baku necítia nervozitu

Hráči Walesu oslavujú vyrovnávajúci gól Ashleyho Williamsa do bránky Belgicka počas futbalového zápasu štvrťfinále Wales - Belgicko na ME 2016 vo futbale v Lille 1. júla 2016. Foto: TASR/AP

Oba tímy sa stretnú vo vzájomnom súboji nadchádzajúci utorok, čím uzavrú ich skupinovú púť.

Baku 15. novembra (TASR) - Waleskú futbalovú reprezentáciu čaká v sobotu dôležitý súboj kvalifikácie EURO 2020 na pôde Azerbajdžanu. Zverenci trénera Ryana Giggsa sa v E-skupine nachádzajú na štvrtom mieste o dva body za tretím Slovenskom, na druhom postupovom mieste je momentálne Maďarsko, ktoré má pred Walesom náskok štyroch bodov. Oba tímy sa stretnú vo vzájomnom súboji nadchádzajúci utorok, čím uzavrú ich skupinovú púť.

"Predstava o postupe na EURO je vzrušujúca. V tíme máme množstvo mladých hráčov, ktorí sú hladní po úspechu. U starších to však nie je inak," uviedol pred duelom v Baku (18.00 SEČ) obranca waleskej reprezentácie Ben Davies.

Dvadsaťšesťročný stopér si v októbrovom zápase proti Chorvátsku (1:1) pripísal jubilejný 50. reprezentačný štart. "Očakávania sú veľké. V predošlých zápasoch sme ukázali našu skutočnú kvalitu. Ľudia už teraz považujú náš postup na takéto turnaje ako samozrejmosť," dodal.

Davies zároveň odmietol nervozitu pred súbojom s Azerbajdžanom, kde hostia potrebujú získať tri body na ďalšie živenie nádejí o postup. "Nemyslím si, že má zmysel byť nervózny. Uvidíme, ako sa zápas vyvinie. Budeme však hrať trpezlivo," povedal na záver rozhovoru pre portál bbc.com.