Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

SFZ pre koronavírus požiadal UEFA o preloženie duelu s Írskom

Na snímke vľavo tréner slovenskej reprezentácie Pavel Hapal si podáva ruku s trénerom Írska Mickom McCarthym po vyžrebovaní divízie B semifinále play-off o postup na EURO 2020 v sídle UEFA vo švajčiarskom Nyone 22. novembra 2019. Foto: TASR

Rovnakú žiadosť poslala UEFA aj Bosna a Hercegovina, ktorá je ďalší potenciálny súper Slovenska, pôvodne mala privítať tiež 26. marca Severné Írsko.

Bratislava 12. marca (TASR) - Slovenský futbalový zväz (SFZ) oficiálne požiadal Európsku futbalovú úniu (UEFA) o preloženie barážového duelu o postup na ME 2020 proti Írsku. Pôvodne sa mal duel odohrať vo štvrtok 26. marca na Národnom štadióne v Bratislave bez divákov.

"Keďže situácia okolo šírenia koronavírusu a počet nakazených týmto vírusom na Slovensku stúpa a rovnako tak sa deje aj v okolitých európskych krajinách, rozhodol sa SFZ, na základe nariadenia ústredného krízového štábu s opatreniami, ktoré zverejnil Úrad verejného zdravotníctva SR o zákaze organizovania hromadných športových, kultúrnych a spoločenských podujatí, zaslať list na UEFA," uviedol SFZ na svojom webe.

Rovnakú žiadosť poslala UEFA aj Bosna a Hercegovina, ktorá je ďalší potenciálny súper Slovenska, pôvodne mala privítať tiež 26. marca Severné Írsko.

Na Slovensku vo štvrtok pribudlo ďalších šesť prípadov nového koronavírusu, celkovo je oficiálne zaznamenaných šestnásť nakazených. Úrady evidujú aj infikovanú štvorčlennú rodinu v karanténe v rakúskej prihraničnej obci Kittsee.