Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Šport

EURO16: Moravčík sa chystá na Slovákov proti Anglicku do St. Étienne

Ľubomír Moravčík Foto: TASR

Štadión Stade Geoffroy-Guichard pozná veľmi dôverne, veď na ňom pôsobil v rokoch 1990 až 1996 po príchode z rodnej Nitry.

Bratislava 5. júna (TASR) - Keď sa slovenskí futbaloví reprezentanti stretnú 20. júna v St. Étienne vo svojom poslednom vystúpení v základnej B-skupine majstrovstiev Európy s Angličanmi, na tribúne nechce chýbať Ľubomír Moravčík. Ten štadión Stade Geoffroy-Guichard pozná veľmi dôverne, veď na ňom pôsobil v rokoch 1990 až 1996 po príchode z rodnej Nitry.

"Bolo to už dávno. Prežil som tam aj náročnejšie roky, ale nastupoval som pravidelne, takže sa nemôžem sťažovať," pospomínal si 50-ročný niekdajší československý i slovenský reprezentant a účastník majstrovstiev sveta 1990 v Taliansku. Moravčík z AS St. Étienne zamieril do iného francúzskeho klubu - SC Bastia, kde pobudol do roku 1998. "V tom období malo Francúzsko jedno z popredných európskych mužstiev v podobe Olympique Marseille. Rovnako miestna najvyššia súťaž patrila k najkvalitnejším na starom kontinente, mala dobrú úroveň," pripomenul bývalý stredopoliar.

Dominanciu Marseille v Ligue 1 nahradil najskôr Olympique Lyon a najnovšie Paríž St. Germain. "Jeden čas vládol Lyon, teraz sa darí PSG. Finančne sú najsilnejší, ostatní sa snažia, aby v konečnom účtovaní skončili na druhom mieste. Aj to však predstavuje motiváciu, keďže ide o vstupenku do skupinovej fázy Ligy majstrov. Prienik za štvrťfinále Ligy majstrov bol zatiaľ nad sily Parížanov," povedal pre TASR Moravčík, ktorý už francúzsku prvú ligu sleduje o niečo menej než v minulosti: "Priame prenosy stretnutí nepozerám vôbec, ale o výsledkoch, samozrejme, mám prehľad."