Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Francúzi chcú v budapeštianskej páľave spečatiť postup

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Tím podal proti Portugalsku sympatický výkon a proti obhajcovi titulu mal na dosah zisk bodu. V závere stretnutia však trikrát inkasoval.

Budapešť 18. júna (TASR) - Francúzski futbalisti nastúpia na sobotný zápas F-skupiny EURO 2020 v Budapešti proti domácemu Maďarsku v pozícii veľkého favorita. V prípade víťazstva si zverenci Didiera Deschampsa zabezpečia postup do osemfinále. Ich súper sa po prehre 0:3 s Portugalskom pokúsi uchmatnúť body ďalšiemu supersilnému súperovi v skupine a udržať sa v hre o účasť vo vyraďovacej fáze šampionátu.

Francúzi majú za sebou víťazný vstup do turnaja, finalista predchádzajúcej edície zdolal v šlágri Nemecko 1:0 vďaka vlastnému gólu Matsa Hummelsa. Výprava Les Bleus sa presunula z Mníchova do maďarskej metropoly, kde na ňu v sobotu popoludní čaká "pravé peklo" v podobe zaplnenej Puskásovej Arény.

Okrem toho v čase zápasu predpovedajú teplotu vzduchu 33 stupňov Celzia, hráčov preto nečakajú ideálne podmienky. "Bude to ťažký zápas. Hráme popoludní v čase najväčšej páľavy a pred plným štadiónom. Navyše čelíme tímu, ktorý bude bojovať zo všetkých síl o to, aby nás zaskočil a udržal sa v hre o postup," vyhlásil stopér francúzskej reprezentácie Raphael Varane v rozhovore pre web UEFA.

Podľa neho sa musí favorit zápasu sústrediť na vlastný výkon, ktorý mu zaručí tri body. "Budeme hrať proti inému súperovi, akým bolo Nemecko. Maďari budú určite veľmi motivovaní, čo sme mali možnosť vidieť v zápase s Portugalskom. Ich veľké devízy sú bojovnosť a hra na brejky. My sa pokúsime nájsť ich slabé stránky. Ak chceme uspieť, musíme byť efektívni," dodal Varane.

Francúzi ťahajú päťzápasovú víťaznú šnúru so skóre 10:0. S Maďarmi sa predtým stretli v prípravnom zápase v máji 2005 a vyhrali 2:1.

Domácim už na šampionáte nepomôže stredopoliar Dániel Gazdag, ktorý sa pre zranenie vrátil do svojho klubu Philadelphia Union. "O sile Francúzov netreba veľa hovoriť. Favorit zápasu je jasný, my sa budeme snažiť mu sťažiť cestu za tromi bodmi. Pripravíme sa najlepšie, ako budeme môcť," sľúbil kouč Maďarska Marco Rossi.

Jeho tím podal proti Portugalsku sympatický výkon a proti obhajcovi titulu mal na dosah zisk bodu. V závere stretnutia však trikrát inkasoval.

"Výsledok vyzerá jednoznačne, ale trojgólový rozdiel medzi nami rozhodne nebol. Výkon môjho mužstva hodnotím ako výborný. Najmä v druhom polčase sme hrali, tak ako si predstavujem. Trochu sa hnevám na seba za striedania, ktoré som spravil. Nie celkom vyšli, no treba to hodiť za hlavu. Šampionát pokračuje v rýchlom tempe a už myslíme iba na zápas s Francúzskom," dodal Rossi.

F-skupina:

MAĎARSKO - FRANCÚZSKO /sobota o 15.00, Puskásova Aréna v Budapešti/

Rozhodcovia: Michael Oliver - Stuart Burt, Simon Bennett (všetci Angl.)

Predpokladané zostavy:

Maďarsko: Gulácsi – Botka, Orbán, At. Szalai – Lovrencsics, Kleinheisler, A. Nagy, Schäfer, Fiola – Ád. Szalai, Sallai

Francúzsko: Lloris - Pavard, Varane, Kimpembe, Hernandez - Rabiot, Pogba - Benzema, Griezmann, Mbappe


Tabuľka:

1. Portugalsko 1 1 0 0 3:0 3

2. Francúzsko 1 1 0 0 1:0 3

3. Nemecko 1 0 0 1 0:1 0

4. Maďarsko 1 0 0 1 0:3 0