Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Rozhlas a televízia Slovenska odvysiela všetkých 51 zápasov ME2020

Na archívnej snímke Lukáš Haraslín (Slovensko) počas prípravného zápasu pred EURO 2020 vo futbale Rakúsko - Slovensko 6. júna 2021 vo Viedni. Foto: TASR - Martin Baumann

Diváci sa môžu tešiť aj na 12 dielov magazínu EURO, v ktorom sa predstaví všetkých 24 účastníkov šampionátu či 14-dielny seriál História ME o predchádzajúcich turnajoch.

Bratislava 8. júna (TASR) - Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) odvysiela všetkých 51 zápasov z európskeho šampionátu vo futbale, ktorý odštartuje v piatok 11. júna zápasom A-skupiny Turecko - Taliansko. Naživo prinesie celkovo 45 stretnutí a šesť zo záznamu, informuje RTVS v tlačovej správe.

"Pre divákov je pripravené aj Štúdio EURO 2020 a prehľad najdôležitejších akcií zápasov Highlighty EURO 2020. Rozhlasovým poslucháčom prinesie RTVS naživo všetky 3 zápasy slovenskej reprezentácie v základnej skupine v Rádiu Slovensko. Takmer všetky zápasy EURO 2020 prinesie RTVS svojim divákom naživo, okrem 6 zápasov posledného kola základných skupín, ktoré sa hrajú paralelne a diváci si ich budú môcť pozrieť zo záznamu a naživo na webe futbal.rtvs.sk, kde bude možné sledovať všetky zápasy šampionátu. Všetky tri zápasy slovenskej reprezentácie v základnej skupine prinesie RTVS aj v rozhlasovom vysielaní v Rádiu Slovensko formou živej reportáže z bratislavského štúdia. Rozhlasových poslucháčov bude počas EURO 2020 vysielanie Rádia Slovensko pravidelne zásobovať aj informáciami zo slovenského tábora, a to nielen vo všetkých spravodajských pozíciách, ale aj v prúdovom vysielaní," uvádza sa v správe RTVS.

Na konci každého hracieho dňa, po 23.15 h, sa diváci môžu tešiť na Highlighty EURO 2020, v ktorých uvidia prehľad najdôležitejších akcií všetkých zápasov. Predzápasové Štúdio EURO 2020 bude RTVS vysielať vždy 30 minút pred začiatkom priameho prenosu. Diváci sa môžu tešiť aj na 12 dielov magazínu EURO, v ktorom sa predstaví všetkých 24 účastníkov šampionátu, 14-dielny seriál História ME o predchádzajúcich turnajoch a pôvodný dokument RTVS Cesta Slovenska na EURO.