Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

ME2020: Slováci proti Poľsku s Dudom na hrote

Slovenskí futbaloví reprezentanti odohrajú prvé dva zápasy európskeho šampionátu v Petrohrade. V prvom zápase, ktorý hrajú Slováci v pondelok 14. júna, čaká na nich výber Poľska, štvrťfinalista uplynulého šampionátu. Na snímke Ondrej Duda (uprostred) počas tréningu v Petrohrade v nedeľu 13. júna 2021. Foto: TASR - Martin Baumann

V strede poľa operovali štítoví hráči Juraj Kucka a Jakub Hromada, nad nimi kapitán Marek Hamšík a na krídlach duo Lukáš Haraslín - Róbert Mak.

Petrohrad 14. júna (TASR) - Slovenskí futbalisti nastúpili v prvom zápase EURO 2020 v Petrohrade proti Poľsku v bráne s Martinom Dúbravkom. Pred ním na Štadióne Krestovskij hrala štvorčlenná obrana v zložení Peter Pekarík, Ľubomír Šatka, Milan Škriniar a Tomáš Hubočan.

V strede poľa operovali štítoví hráči Juraj Kucka a Jakub Hromada, nad nimi kapitán Marek Hamšík a na krídlach duo Lukáš Haraslín - Róbert Mak. Na hrote útoku nastúpil Ondrej Duda.

Portugalský tréner Poľska Paulo Sousa nasadil do hry všetky opory a ešte prekvapil nasadením Karola Linettyho v strede poľa. Poliaci nastúpili v rozostavení 3-4-2-1, v ofenzívnom záprahu popri Robertovi Lewandowskom dostal šancu Piotr Zieliňski.

Poľsko: Szczęsny - Bereszyňski, Glik, Bednarek - Jóžwiak, Krychowiak, Linetty, Rybus - Klich, Zieliňski - Lewandowski
SR: Dúbravka - Pekarík, Šatka, Škriniar, Hubočan - Kucka, Hromada - Haraslín, Hamšík, Mak - Duda




/vyslaný redaktor TASR Jozef Ambrozek/